Ι.Ο.ΑΣ.: Κύριο μέλημα η ασφάλεια του μαθητή στον δρόμο για το σχολείο

252

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», για μία ακόμη σχολική χρονιά, φροντίζει για την ασφάλεια των μαθητών στον δρόμο, υπενθυμίζοντας χρήσιμες συμβουλές για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και οδηγούς.

Όλες οι χρήσιμες αυτές συμβουλές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Ι.Ο.ΑΣ.

Το Ινστιτούτο συνεχίζει και αυτή τη σχολική χρονιά την εκπαίδευση των μαθητών με τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής, που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και υλοποιούνται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.). 

Παράλληλα, οι μαθητές φέτος θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+ ΚΑ2 Cycling In Safety και Moving STARS.

Επιπλέον, για τους γονείς που επιθυμούν να εκπαιδευτούν περαιτέρω σε θέματα ασφαλούς κυκλοφορίας των παιδιών υπάρχει πλέον διαθέσιμη η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης, του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια. (www.roadsafetyacademy.eu)

Παράλληλα, οι βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και του ΟΗΕ καθώς και οι 10 Στρατηγικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να παραμένουν τα παιδιά ασφαλή στους δρόμους αποτελούν και το φετινό θέμα του ημερήσιου ημερολογίου του Ι.Ο.ΑΣ., το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα παιδιά αποτελούν τους κατεξοχήν ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου και γνωρίζοντας ότι 386 παιδιά σκοτώθηκαν στους δρόμους της ΕΕ μόνο το 2020 και περισσότερα από 6.000 κατά την τελευταία δεκαετία (ETSC, 2022), κύριος στόχος του Ινστιτούτου αποτελεί η προστασία και εκπαίδευση των παιδιών ώστε να λάβουν τα  κατάλληλα εφόδια για να γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί και υπεύθυνοι πολίτες αργότερα στη ζωή τους.

Μέχρι σήμερα, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 300.000 μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» είτε τηλεφωνικά στο 210 86 20 150 είτε μέσω e-mail: [email protected].


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροArag Hellas: Αύξηση ασφαλίστρων 21% το πρώτο επτάμηνο του 2023
Επόμενο άρθροEurolife FFH: Στο πλευρό των πληγέντων από την κακοκαιρία Daniel