Εταιρείες

Η ΝΝ Hellas δραστηριοποιείται για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η ΝΝ Hellas, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (03 Δεκεμβρίου 2016), αναλαμβάνει μία σημαντική πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά και τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση για άτομα με κινητικά προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί μέσω της σελίδας του Παραολυμπιονίκη στο Facebook, και θα καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν. Δέκα από αυτούς θα κερδίσουν τη συμμετοχή τους σε ένα ολοκληρωμένο δεκαήμερο Σεμινάριο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης της ΜΚΟ «ΠΕΡΠΑΤΩ», με στόχο να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες που θα τους καταστήσουν πλήρως ανεξάρτητους στην καθημερινότητά τους.

Ο Μάκης Καλαράς, Παραολυμπιονίκης θερινών και χειμερινών αγώνων, συνεχίζει την ενασχόλησή του με μία πλειάδα αθλημάτων, ενώ ταυτόχρονα επισκέπτεται σχολεία και Πανεπιστήμια με σκοπό την παρακίνηση μέσα από τις ομιλίες του. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος μέσα από τα επιτεύγματά του αποδεικνύει καθημερινά την αγάπη του για τη ζωή. Ο ίδιος συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», μία ΜΚΟ που δραστηριοποιείται από το 2002 με στόχο να προσφέρει λύσεις – μέσα από συντονισμένες ενέργειες – στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στην καθημερινότητά τους.ηνής στον Ν. Ροδόπης όπου εδρεύει και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα.
Στόχος και σκοπός των μελών του από την πρώτη στιγμή ιδρύσεως του ήταν η συσπείρωση, η ενημέρωση και η οργάνωση των ατόμων με κινητική αναπηρία

Το Σεμινάριο που θα χορηγηθεί από την NN Hellas θα περιλαμβάνει δράσεις, όπως αθλητικές δραστηριότητες (γυμναστική, καταδύσεις, θεραπευτική ιππασία κτλ.) και εκπαίδευση για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση των συμμετεχόντων τόσο κατά τις μετακινήσεις τους όσο και κατά τη συνολική καθημερινή τους διαβίωση. Το Σεμινάριο θα διαρκέσει 10 ημέρες και θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά, στην Κομοτηνή, τον Απρίλιο του 2017.

«Η NN Hellas, πάντα αρωγός και δημιουργός πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων που χρήζουν υποστήριξης, στέκεται δίπλα στα άτομα με κινητικά προβλήματα  και το αποδεικνύει έμπρακτα», τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Εταιρείας.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας