Διεθνή

Οι Lloyd’s αντιδρούν με σχέδιο στη σεξουαλική παρενόχληση

Οι Lloyd’s του Λονδίνου εκπόνησαν πρόσφατα σχέδιο για την αντιμετώπιση των ισχυρισμών περί σεξουαλικής παρενόχλησης, με τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών και την επιβολή δυνητικών απαγορεύσεων ισόβιας ισχύος ως ποινή για ακατάλληλη συμπεριφορά.

Οι προτάσεις συμφωνήθηκαν σε επείγουσα συνάντηση των στελεχών που συγκλήθηκε από τον Δ/ντα Σύμβουλο των Lloyd’s, John Neal, μετά τη δημοσίευση άρθρου στο Bloomberg Businessweek που διαπίστωσε μια βαθιά ριζωμένη κουλτούρα ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς στην ασφαλιστική αγορά των Lloyd’s του Λονδίνου.

Το δημοσίευμα επικαλείται τις εμπειρίες 18 γυναικών, με περισσότερα από 300 χρόνια συνδυασμένης εμπειρίας στην ασφαλιστική αγορά, οι οποίες περιγράφουν μια ατμόσφαιρα σχεδόν στενής παρενόχλησης, που κυμαίνεται από ακατάλληλα σχόλια έως ανεπιθύμητη επαφή και σεξουαλική επίθεση. Μια από αυτές τις γυναίκες αναφέρθηκε σε επίθεση που δέχτηκε από ανώτερο διευθυντή, ο οποίος την αποθάρρυνε από την άσκηση καταγγελίας γιατί θα είχε συνέπειες στην καριέρα της.

«Είναι τρομερό να ακούμε για τις εμπειρίες των γυναικών στην αγορά των Lloyds», δήλωσε ο John Neal, Διευθύνων Σύμβουλος των Lloyd’s, μετά το δημοσίευμα. «Κανείς δεν πρέπει να υποβληθεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και αν συμβεί αυτό, ο καθένας έχει το δικαίωμα να ακουστεί και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Χαίρομαι που η αγορά έχει δώσει την πλήρη υποστήριξή της για ένα ισχυρό σύνολο ενεργειών και είμαι αποφασισμένος οι Lloyd’s να προσφέρουν ένα ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον εργασίας για όλους».

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο των Lloyd’s κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης

Το σχέδιο των Lloyd’s περιλαμβάνει μια ανεξάρτητη ανοικτή τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών και προβλέπει ότι τα άτομα που ευθύνονται για ανάρμοστη συμπεριφορά θα υπόκεινται σε κυρώσεις τόσο από τις εταιρείες τους όσο και τους Lloyd’s ακόμα και σε πιθανή απαγόρευση εισόδου στα Lloyd’s για καθορισμένη περίοδο ακόμα και ισοβίως.

Περιλαμβάνει επίσης τη διεξαγωγή «μιας ανεξάρτητης ευρείας έρευνας σε επίπεδο κουλτούρας, για να προσδιοριστεί το μέγεθος και το εύρος του θέματος», την ενημέρωση για περαιτέρω ενέργειες καθώς και μια αναθεώρηση των πολιτικών και πρακτικών στην αγορά Lloyd’s και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών. Το σχέδιο προβλέπει κατάρτιση επικεντρωμένη στην πρόληψη, την αναφορά και την υποστήριξη των ατόμων που έχουν υποστεί ανάρμοστη συμπεριφορά.

Οι Lloyd’s δεσμεύθηκαν, επίσης, να προβούν σε αλλαγές στην Επιτροπή Διορισμών για να αυξηθεί η διαφορετικότητα. Ήδη αποφασίστηκε η Fiona Luck (Lloyd’s Board) και η Vicky Carter (Lloyd’s Council) να συμμετέχουν άμεσα στην Επιτροπή, διαδεχόμενες τον Sir David Manning και τον Charles Franks.

Το σχέδιο αναπτύχθηκε σε συνεργασία και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο (Board) και το Εποπτικό όργανο (Council) των Lloyd’s και από τις ενώσεις που εκπροσωπούν την αγορά Lloyd’s: Lloyd’s Market Association και τον International Insurance Brokers Association.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας