Η Karavias Underwriting Agency εισέρχεται στην Ασφάλιση Εγγυήσεων

2651

Μια νέα, μεγάλη αγορά για τους διαμεσολαβητές ανοίγει η Karavias Underwriting Agency, με διαφορετικό τρόπο από τις παραδοσιακές διαδικασίες. Εγκαινιάζει τον κλάδο ασφάλισης εγγυήσεων με ένα καινοτόμο προϊόν, βασισμένο στο Micro-Underwriting.

Η πολυετής και επιτυχημένη πορεία της Karavias Underwriting Agency στη διαχείριση δεσμευτικών συμβάσεων «έθεσε τη βάση εμπιστοσύνης για την ανάθεση του νέου προϊόντος», όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Οι εγγυητικές επιστολές είναι απαραίτητες σε πληθώρα επιχειρήσεων για τις συναλλαγές τους με το δημόσιο τομέα. Μέχρι πρότινος η έκδοση εγγυητικών επιστολών αποτελούσε χρηματοοικονομικό προϊόν, προσφερόμενο αποκλειστικά και μόνο από τις Τράπεζες.

Το νέον προϊόν καλύπτει όλες τις μορφές εγγυητικών επιστολών. Η καινοτομία του έγκειται στο γεγονός ότι η προέγκριση, η ανάληψη κινδύνου, η έκδοση εγγυητικών και η διαχείριση ζημιών θα γίνονται αποκλειστικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέσω μίας ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η πρωτοπόρος αυτή διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρόνου και την άμεση έκδοση των εγγυητικών επιστολών. Εξειδικευμένοι Underwriters του χρηματοοικονομικού κλάδου ασφάλισης αναλαμβάνουν την ευθύνη του κινδύνου.

Όπως αναφέρεται εν κατακλείδι, «η δημιουργία του προϊόντος είναι αποτέλεσμα της ένωσης της πολυετούς εμπειρίας και δύναμης τριών από τα πιο αξιόπιστα ονόματα του χώρου: της ALTIUS INSURANCE LTD με υψηλό δείκτη φερεγγυότητας, για την έκδοση της εγγυητικής επιστολής, της αντασφαλιστικής εταιρείας ARCH Re με αξιολόγηση Α+, και της Karavias Underwriting Agency ως αποκλειστικού διαχειριστή της δεσμευτικής σύμβασης (Binding Authority)».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθρο€1.752 εκατ. το ενεργητικό των ΤΕΑ-ΙΕΣΠ το β’ τρίμηνο του 2021
Επόμενο άρθροInteramerican και Anytime στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος