Διεθνή

Η Insurance Europe συμβάλλει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για το κλίμα

Οι ασφαλιστικές εταιρείες υποστηρίζουν τον στόχο της Ευρώπης, να είναι η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος, και είναι έτοιμες να συμβάλουν στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal).

Καταθέτοντας τις παρατηρήσεις της, η Insurance Europe επεσήμανε ότι οι αντ/ασφαλιστές είναι ιδιαίτερα ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι για τους κινδύνους που συνεπάγεται η κλιματική αλλαγή, τόσο ως ανάδοχοι κινδύνων όσο και ως αυτοί που πληρώνουν τις ζημιές. Ως οι μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές μπορούν επίσης να παίξουν σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση της μετάβασης προς πιο βιώσιμες οικονομίες.

Στην πραγματικότητα, ο ευρωπαϊκός αντ/ασφαλιστικός κλάδος έχει χαρακτηρίσει την κλιματική αλλαγή ως αναδυόμενο κίνδυνο, εδώ και δύο δεκαετίες, και από τότε έχει προωθήσει την ανάληψη δράσης για να μετριάσει τον αντίκτυπό της. Συνεπώς, η αντ/ασφαλιστική βιομηχανία χαιρετίζει τον στόχο της Επιτροπής να καταστεί η Ευρώπη έως το 2050 η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος. Ο κλάδος είναι επίσης έτοιμος και πρόθυμος να συμβάλει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Για να συμβάλει περαιτέρω στη σχετική συζήτηση, η Insurance Europe υπέβαλε ένα από τα έγγραφά της «Φιλοδοξίες για την Ευρώπη», το οποίο επικεντρώνεται στον τρόπο επίτευξης μιας πιο πράσινης και βιώσιμης Ευρώπης.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας