Δράσεις ΕΚΕ

Η Generali περήφανη σύμμαχος του Πρωταθλητή Κολύμβησης Ανδρέα Βαζαίου

Ιστορία έγραψε ο Έλληνας πρωταθλητής κολύμβησης Ανδρέας Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25αρας πισίνας, που πραγματοποιήθηκε στην Γλασκόβη, στις 4-8 Δεκεμβρίου 2019, κάνοντας υπερήφανη όλη τη φίλαθλη Ελλάδα αλλά και την οικογένεια της Generali που βρίσκεται δίπλα του στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο.

Ο 25χρονος κολυμβητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου κατέκτησε τρία μετάλλια, δύο χρυσά και ένα χάλκινο, επιτυγχάνοντας παράλληλα δύο πανελλήνια και ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Τα επιτεύγματα του Ανδρέα Βαζαίου, σύμφωνα με τους ειδικούς του αθλήματος, συνιστούν την πιο επιτυχημένη παρουσία Έλληνα αθλητή σε μεγάλη διοργάνωση.

Οι επιτυχίες του ξεκίνησαν με το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα μικτή ατομική όπου με χρόνο 1:50.85, κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ Ευρώπης (1:51.36) που κατείχε ο θρύλος Λάζλο Τσεχ. Στη συνέχεια της διοργάνωσης, έκανε το μοναδικό για τη χώρα μας νταμπλ εντός μισής ώρας κατακτώντας πρώτα το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 100 μέτρων μικτή ατομική και αμέσως μετά το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα πεταλούδας.

Με δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο σε μία πανευρωπαϊκή διοργάνωση, ο Ανδρέας Βαζαίος πέτυχε ένα μοναδικό κατόρθωμα, θέτοντας ψηλά τον πήχη για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων κολυμβητών.

Σε δηλώσεις του ο Έλληνας πρωταγωνιστής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είμαι πολύ χαρούμενος για την παρουσία μου σε αυτή τη διοργάνωση. Από τη στιγμή που κατάφερα να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στον τελικό, είχα ελπίδες για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Είμαι ικανοποιημένος από τους χρόνους που πέτυχα και οι οποίοι μου δίνουν το δικαίωμα να δουλέψω σκληρά για την επίτευξη των στόχων μέσα στο 2020».

Η Generali Hellas, ενισχύει ως χορηγός την προσπάθεια του Ανδρέα, δείχνοντας έμπρακτα την σύμπραξή της για την κατάκτηση της κορυφής.

Οι επιτυχίες του Ανδρέα Βαζαίου, αποτέλεσμα επίμονης και σκληρής προσπάθειας, μεθοδικής καλλιέργειας του ταλέντου του και αγωνιστικής βούλησης αποτελούν πρότυπο παράδειγμα ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Η οικογένεια της Generali δηλώνει υπερήφανη που βρίσκεται στο πλευρό του, του εύχεται νέες επιτυχίες και δίνει μαζί του ραντεβού στη συνάντηση των κορυφαίων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας