Διεθνή

Η Generali κέρδισε το “Oscar di Bilancio” για το 2020

Το βραβείο “Oscar di Bilancio” απονεμήθηκε στον Όμιλο Generali για τη σαφήνεια, τη μεθοδολογική αυστηρότητα και τη διαφάνεια της Ετήσιας Ολοκληρωμένης Έκθεσης για το 2019.

Η Generali κέρδισε, στην κατηγορία των εισηγμένων χρηματοοικονομικών εταιρειών, το “Oscar di Bilancio” 2020, ένα ακαδημαϊκό βραβείο κύρους για τις Οικονομικές Καταστάσεις που θέσπισε η FERPI (Ιταλική Ομοσπονδία Δημοσίων Σχέσεων).

Το “Oscar di Bilancio” απονέμεται κάθε χρόνο στους οργανισμούς που ξεχωρίζουν περισσότερο για την αποκάλυψη των δραστηριοτήτων τους μέσω της ετήσιας έκθεσης, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την προθυμία να μοιραστούν τα αποτελέσματα και τους στόχους τους με τους ενδιαφερόμενους.

Η κριτική επιτροπή βράβευσε την Ετήσια Ολοκληρωμένη Έκθεση του Ομίλου Generali για το 2019, για τη σαφήνεια, τη μεθοδολογική αυστηρότητα και τη διαφάνεια, καθώς και για την καινοτόμο και ολοκληρωμένη προσέγγιση με την «πλήρη ενσωμάτωση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών (Μη Χρηματοοικονομική Κατάσταση) στην ετήσια αναφορά, καθιστώντας το έγγραφο ευανάγνωστο, με τέλεια ισορροπία μεταξύ απαραίτητων στοιχείων και συνοπτικότητας. Η Ετήσια Ολοκληρωμένη Έκθεση 2019 επισημαίνει τα βασικά σημεία του NFS, αναφέροντας συγκεκριμένα έγγραφα ή άλλες ενότητες της ίδιας της Έκθεσης για πρόσθετες λεπτομέρειες, με μια αποτελεσματική προσέγγιση “Core and More”».

Ο CFO του Ομίλου Generali, κ. Cristiano Borean, σχολίασε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το βραβείο, το οποίο επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να αναφέρουμε τη δημιουργία βιώσιμης αξίας του Ομίλου μας, με μια ολοκληρωμένη άποψη που συνδυάζει οικονομικές και μη χρηματοοικονομικές επιδόσεις. Η Ετήσια Ολοκληρωμένη Έκθεσή μας είναι επίσης ένα ουσιαστικό εργαλείο για να δείξουμε με διαφάνεια σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη την πρόοδο του στρατηγικού σχεδίου Generali 2021, καθώς και τον ρόλο μας ως Lifetime Partner των πελατών μας».

Το “Oscar di Bilancio” είναι ένας θεσμός που μετράει 56 χρόνια και δημιουργήθηκε από το FERPI με τη συνεργασία του Borsa Italiana και του Πανεπιστημίου Bocconi, με στόχο την προώθηση και τη διάδοση μιας επιχειρηματικής κουλτούρας που είναι ικανή να συνδέσει τις οικονομικές επιδόσεις και τη στρατηγική με το κοινωνικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι εταιρείες. Οι νικητές των διαφόρων κατηγοριών ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας