Το σπίτι του The Human Safety Net

To διάσημο κτήριο της πλατείας του Αγίου Μάρκου, στη Βενετία, που αναπαλαιώθηκε από τον αρχιτέκτονα David Chipperfield, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, για πρώτη φορά, μετά από 500 χρόνια.

Το εμβληματικό κτήριο θα φιλοξενεί τις κοινωφελείς δραστηριότητες της πρωτοβουλίας The Human Safety Net της Generali.

Η Παρασκευή 8 Απριλίου υπήρξε μία ιστορική ημέρα για την Generali και για όλους τους ανθρώπους του Ομίλου. Το εμβληματικό κτήριο της Πλατείας του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, το Procuratie Vecchie –ή, αλλιώς, Κτήριο των Επιτρόπων–, λειτούργησε ξανά, για να φιλοξενήσει τις κοινωφελείς δραστηριότητες της πρωτοβουλίας The Human Safety Net του οργανισμού, ανοίγοντας τις πόρτες του, για πρώτη φορά στο κοινό, μετά από τις εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης, που πραγματοποιήθηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο David Chipperfield Architects Milan.

Ο δεσμός μεταξύ της Generali και του Procuratie Vecchie είναι σημαντικός και έρχεται από το παρελθόν, καθώς το βενετσιάνικο κτήριο φιλοξένησε τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου για μεγάλο μέρος του 20ού αιώνα και μέχρι το 1989. Σήμερα, τριάντα χρόνια μετά, αυτός ο ιστορικός χώρος της Πλατείας του Αγίου Μάρκου ζωντανεύει ξανά και ξεκινά έναν νέο κύκλο δραστηριότητας.

Ταυτόχρονα, η επιλογή του χώρου ως το «σπίτι» του The Human Safety Net δίνει συνέχεια στο έργο των πρώτων ενοίκων του κτηρίου, των Επιτρόπων του Αγίου Μάρκου, καθώς το συνδέει άμεσα με την αποστολή του κοινωφελούς φορέα της Generali, που έχει σκοπό την απελευθέρωση των δυνάμεων και των δυνατοτήτων των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ώστε να βελτιώσουν ουσιαστικά τις ζωές των οικογενειών τους και, κατ’ επέκταση, των κοινοτήτων στις οποίες ανήκουν. Τα προγράμματα που υλοποιούνται, στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, στοχεύουν στη στήριξη οικογενειών με μικρά παιδιά (0-6 ετών) και βοηθούν στην ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση προσφύγων στο κοινωνικό σύνολο μέσω της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, συνδυάζοντας τη δυναμική μη κερδοσκοπικών οργανισμών από την Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική.

Η Generali εγκαινίασε το Procuratie Vecchie

Η τελετή των εγκαινίων του Procuratie Vecchie υπήρξε μια πραγματική γιορτή, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκαν τα στοιχεία εκείνα που συνδέουν τον πολιτισμό της Βενετίας, την ιστορία του κτηρίου και την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Generali, η οποία, μέσω του The Human Safety Net, άλλαξε ουσιαστικά την πορεία της ζωής χιλιάδων ανθρώπων, που βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε δύσκολες συνθήκες, και συνεχίζει με την ίδια φροντίδα και δυναμική την προσπάθεια αυτή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον βενετσιάνικο χαιρετισμό των κουπιών, το λεγόμενο l’ alzaremi”, που πραγματοποιήθηκε από έναν στολίσκο παραδοσιακών σκαφών, προερχόμενων από τη ναυτική λέσχη της Generali. Ο χαιρετισμός –που, σύμφωνα με την εθιμοτυπία, αποτελεί την υποδοχή επίσημων προσκεκλημένων και γίνεται με την τοποθέτηση των κουπιών κάθετα στην επιφάνεια του σκάφους, τη στήριξή τους σε αυτή και, τέλος, την ανύψωσή τους βάσει παραγγελμάτων–, ήταν μια συμβολική κίνηση τιμής και αναγνώρισης, όχι μόνο στους παρευρισκόμενους αλλά, κυρίως, προς την ίδια την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Πλημμυρισμένη από τους ζωντανούς ήχους της όπερας, η Πλατεία του Αγίου Μάρκου καλωσόρισε τον κόσμο που οδηγήθηκε μπροστά στο ανακαινισμένο Κτήριο των Επιτρόπων. Στις προσόψεις του Procuratie Vecchie, αναρτημένα σε πανό από βιώσιμα υφάσματα, ήταν τα πρόσωπα 100 επωφελούμενων του The Human Safety Net. Η κοπή της κορδέλας στην είσοδο του κτηρίου έδωσε έναν ακόμη τόνο επισημότητας, ενώ η ξενάγηση που ακολούθησε στον χώρο έγινε από τους ανθρώπους της Generali με τη ζεστασιά του φιλόξενου οικοδεσπότη που υποδέχεται τους προσκεκλημένους του.

Η Generali εγκαινίασε το Procuratie Vecchie

Τη σημαντική αυτή στιγμή έζησαν, ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της Generali από όλο τον κόσμο μέσα από μια ειδική ψηφιακή ζωντανή περιήγηση, που τους έδωσε τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το σπίτι του The Human Safety Net χάρις στις περιγραφές των ανθρώπων που συμμετείχαν στα εγκαίνια.

Η κυρίως εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε εντός του Procuratie Vecchie, με την παρουσία της Ανώτατης Διοίκησης του Ομίλου και αρκετών ιταλικών και ευρωπαϊκών θεσμών. Ο κ. Simone Bemporad, Communications & Public Affairs Director του Ομίλου Generali, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, δίνοντας στη συνέχεια τον λόγο στους κ.κ. Gabriele Galateri di Genola, Πρόεδρο της Assicurazioni Generali, Philippe Donnet, Δ/νοντα Σύμβουλο του Ομίλου Generali, και τον αρχιτέκτονα David Chipperfield. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Dario Franceschini, Υπουργός Πολιτισμού, Luca Zaia, Πρόεδρος της Περιφέρειας Veneto, Renato Brunetta, Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Massimo Garavaglia, Υπουργός Τουρισμού, και Luigi Brugnaro, Δήμαρχος Βενετίας. Η κα Ursula von der Leyen, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέστειλε τις καλύτερες ευχές της, μέσω του κ. Paolo Gentiloni, του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Οικονομία, και του κ. Nicolas Schmit, του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Εργασία και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, οι οποίοι συμμετείχαν στην τελετή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επισημοποιήθηκε, επίσης, η συνεργασία μεταξύ της Generali και του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), που παρουσιάστηκε από την κα Emma Ursich, Εκτελεστική Δ/ντρια του The Human Safety Net, και τον κ. Achim Stiner, Διαχειριστή του UNDP. Σε αυτό το πλαίσιο, η Generali δεσμεύτηκε να παρέχει, τόσο τεχνικούς όσο και οικονομικούς πόρους, στην πλατφόρμα του UNDP, για την ανάπτυξη και την επένδυση στον σχεδιασμό ασφαλιστικών και χρηματοδοτικών λύσεων.

«Η επαναλειτουργία του Procuratie Vecchie αποτελεί μια ιστορική στιγμή, τόσο για την τοπική όσο και για τη διεθνή κοινότητα. Μετά από πέντε αιώνες, αυτό το παγκοσμίου φήμης εμβληματικό κτήριο εξακολουθεί να αντανακλά μέρος της αρχικής αποστολής των Επιτρόπων: να βοηθούν τους πιο αδύναμους της κοινωνίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Philippe Donnet. «Στο εξής, θα είναι το σπίτι της πρωτοβουλίας μας, The Human Safety Net, που φιλοδοξούμε να γίνει ένα μέρος για ανταλλαγή ιδεών και διαλόγου, με σκοπό να ανταποκριθούμε στις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις του σημερινού κόσμου, καθώς και για να εμπνεύσουμε τους επισκέπτες να αναλάβουν δράση, για να απελευθερώσουν τις δυνατότητες των ανθρώπων που ζουν σε ευάλωτες συνθήκες. Ένας χώρος ανοιχτός σε όλους, που υποστηρίζει επίσης πλήρως το έργο να γίνει η Βενετία η παγκόσμια πρωτεύουσα της βιωσιμότητας. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τρόπος να ολοκληρωθούν οι εορτασμοί που ξεκίνησαν πέρυσι για τα 190 χρόνια της Generali, οι οποίοι σήμερα έγιναν ακόμη πιο ξεχωριστοί με την ανακοίνωση της συνεργασίας μας με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP). Ευχαριστώ όλους εκείνους που βοήθησαν, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το ορόσημο στην ιστορία του Ομίλου μας».

Η Generali εγκαινίασε το Procuratie Vecchie

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροInterlife Α.Α.Ε.Γ.Α.: Αύξηση οικονομικών μεγεθών το 2021
Επόμενο άρθροΝέο Βίντεο: Οι Απαλλαγές στα Ασφαλιστήρια Συμβόλαια