Η Fairfax εξαγοράζει μονάδες της AIG

487

Το American International Group Inc. (ΑΙG), προχώρησε σε συμφωνίες για την πώληση των ασφαλιστικών επιχειρήσεών του στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, στην Fairfax Financial Holdings Ltd. με έδρα το Τορόντο, για περίπου $ 240 εκατ.σε μετρητά.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις σχετικές συμφωνίες, η AIG θα πουλήσει τις τοπικές της μονάδες ασφαλιστικών δραστηριοτήτων στην Αργεντινή, τη Χιλή, την Κολομβία, την Ουρουγουάη, τη Βενεζουέλα και την Τουρκία.

Η Fairfax θα αποκτήσει επίσης δικαιώματα ανανέωσης για το χαρτοφυλάκιο της AIG στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη δηλαδή στη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, και θα αναλάβει επίσης τα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία και τους εργαζομένους της AIG CEE.

Οι συναλλαγές υπόκεινται στις σχετικές κανονιστικές εγκρίσεις.

Η Fairfax θα γίνει έτσι ο κύριος στρατηγικός εταίρος πολυεθνικού δικτύου που θα εξυπηρετεί παγκόσμια τους πελάτες της AIG σε αυτές τις χώρες και θα υποστηρίζεται από τη διαχείριση απαιτήσεων και τις αντασφαλιστικές δυνατότητες της AIG. 

Η Fairfax αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της στις 18 Οκτωβρίου: «Οι πολυεθνικοί πελάτες της AIG θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις ίδιες δυνατότητες για απρόσκοπτη εξυπηρέτηση μετά την εφαρμογή της συμφωνίας. Οι εργασίες στις κατά τόπους χώρες θα διατηρήσουν την ίδια τεχνογνωσία, τις διαδικασίες και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας που έχουν υποστηρίξει τους πελάτες ως σήμερα, ενώ η Fairfax και η AIG έχουν αμοιβαία δεσμευτεί για την ικανοποίηση των αναγκών των πολυεθνικών πελατών στο μέλλον».

Προηγούμενο άρθροΠαραγωγή 8μήνου 2016
Επόμενο άρθροΕπαναπιστοποίηση των συνεργατών της Mega Brokers