Η Εθνική Ασφαλιστική χορηγός στον «Δρόμο της Εκεχειρίας»

935
dromos ekexeirias

Στηρίζοντας τα αθλητικά ιδεώδη και την πλούσια ιστορική κληρονομιά του τόπου, η Εθνική Ασφαλιστική συμμετείχε στη φετινή διοργάνωση του «Δρόμου της Εκεχειρίας».

Ο «Δρόμος της Εκεχειρίας» είναι μία δύσκολη ορεινής διαδρομή σχεδόν 50 χιλιομέτρων, η οποία ενώνει την Αρχαία Ήλιδα –την πόλη που διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες– με την Αρχαία Ολυμπία –του ιερού τόπου όπου διεξάγονταν οι αγώνες.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για τρίτη χρονιά, δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Στόχος της είναι η διάδοση του μηνύματος της εκεχειρίας και της ειρήνης, όπου και συνέβαλε η Εθνική Ασφαλιστική από τη θέση του χορηγού.

Όπως τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, άνθρωποι κάθε ηλικίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού ήρθαν στην Ηλεία για να στείλουν το δικό τους μήνυμα ειρήνης.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, οι δρομείς συγκεντρώθηκαν στις 5:45 το πρωί στην αρχαία Ήλιδα και με επικεφαλής την παγκόσμια πρωταθλήτρια του ταεκβοντό Μαρία Καρπαθάκη, διάνυσαν μια απόσταση 49,8 χιλιομέτρων, περνώντας μέσα από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας.

Η αναβίωση της ιστορικής διαδρομής ξεκίνησε το 2016, έπειτα από 1.623 χρόνια, λαμβάνοντας παγκόσμια διάσταση και προβολή, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), της UNESCO, της Συμπολιτείας Ολυμπίας και της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, των Δήμων Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας και των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού και με θεσμικό υποστηρικτή την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία.

 

Προηγούμενο άρθροΕκπαιδευτική Ημερίδα για τον GDPR διοργανώνει το ΕΙΑΣ
Επόμενο άρθροΑπό το φωτoγραφικό αρχείο της “Α.Α.” (1997-1998)