Η ΕΕΑΕ αποχωρεί από την ΠΟΑΔ

861
ΕΕΑΕ

Την αποχώρηση από την ΠΟΑΔ αποφάσισε η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), κατά την πρόσφατη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΕΑΕ διαβάζουμε σχετικά:

Όπως κάθε χρόνο η ΕΕΑΕ πραγματοποίησε την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020.

Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακά με ευρεία συμμετοχή Μελών, στα οποία το Διοικητικό Συμβούλιο παρουσίασε τον ετήσιο Απολογισμό δράσεων και οικονομικών της ΕΕΑΕ και πρότεινε τα θέματα προς συζήτηση, τα οποία αναφέρονται στην αναγκαία Τροποποίηση Άρθρων του Καταστατικού και στην θέση της Ένωσης σε τομείς όπως οι σχέσεις με Σωματεία, Φορείς, Εποπτεία, μετά και την ισχύ του νόμου 4583/18, που περιόρισε τις κατηγορίες της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, καθώς και στην επιζητούμενη ενότητα και  εκπροσώπηση του Κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.

Η Γενική Συνέλευση, μετά την κατ’ άρθρο συζήτηση, ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση Άρθρων του Καταστατικού.

Στο δεύτερο θέμα, που αφορά σχέσεις και συνδικαλιστικές συμπεριφορές, το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης ενημερώθηκε πλήρως από το Δ.Σ. για σοβαρά θέματα και πρακτικές που κατ’ επανάληψη έχουν ανακύψει στους κόλπους της Ομοσπονδίας και γίνονται ανεκτά,  ενώ  κάθε άλλο παρά προασπίζουν τα κοινά συμφέροντα της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, και  αντίθετα προσβάλλουν τις προσπάθειες όλων,  όσων αφιέρωσαν κόπο και χρόνο στην διαδρομή αυτή.

Η ΕΕΑΕ  σέβεται κάθε προσπάθεια  διεύρυνσης και πολυφωνίας, αλλά δεν συμφωνεί με διχαστικές πρακτικές και δεν επιθυμεί να θεωρείται και να αποτελεί μέρος αυτών.

Μετά από διεξοδική παρουσίαση, ανάλυση των θεμάτων από το ΔΣ και ευρεία συζήτηση και τοποθέτηση των Μελών της, η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε και απεφάσισε την αποχώρηση της ΕΕΑΕ από την ΠΟΑΔ.

Ως Ιδρυτικό Μέλος της Ομοσπονδίας από το έτος 1983, η ΕΕΑΕ επιθυμεί και εύχεται τον επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων, θέσεων και στόχων, από πλευράς ΠΟΑΔ.

Η Γενική Συνέλευση τέλος επανέλαβε τη θέληση και απόφαση να συνεχίσει η ΕΕΑΕ  το έργο της, υπηρετώντας τους καταστατικούς σκοπούς της, που είναι η προαγωγή των ηθικών, επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων των Μελών της, η ανύψωση του επαγγέλματος και του θεσμού,  και η ισχυροποίηση της ενότητας και του κύρους του κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.

 Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Ε.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροInsurance Europe: Ασφαλιστείτε με σύνεση στην ψηφιακή εποχή
Επόμενο άρθροΗ Εθνική Ασφαλιστική στηρίζει, για τις γιορτές, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες