Δράσεις ΕΚΕ

Η ΕΑΕΕ υποστηρίζει τον μαθητικό διαγωνισμό ψηφιακής δημιουργίας του ΙΟΑΣ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) υποστηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια, που διοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Η οδική ασφάλεια είναι σημαντική προτεραιότητα για την ΕΑΕΕ, η οποία εδώ και πολλά χρόνια ενθαρρύνει και υποστηρίζει πρωτοβουλίες που ευαισθητοποιούν τους πολίτες για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει τον Πανέλλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του ΙΟΑΣ, με στόχο να εκπαιδεύσει τους μελλοντικούς οδηγούς της χώρας, δηλαδή το παιδικό και το εφηβικό κοινό, σχετικά με τις έννοιες της κυκλοφοριακής αγωγής και της υπευθυνότητας στον δρόμο.

Η ΕΑΕΕ υποστηρίζει τον μαθητικό διαγωνισμό ψηφιακής δημιουργίας του ΙΟΑΣ

«Η ΕΑΕΕ, ως ο φορέας που εκπροσωπεί τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της οδικής ασφάλειας εδώ και χρόνια πραγματοποιεί ενέργειες που την προωθούν, με στόχο τη μείωση τελικά των τροχαίων ατυχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουμε και φέτος με χαρά ως υποστηρικτές στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργανώνει ο ΙΟΑΣ, διατηρώντας την πεποίθηση ότι η ευαισθητοποίηση των νέων είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε προς έναν κόσμο με πιο ασφαλείς δρόμους και λιγότερα τροχαία ατυχήματα», δήλωσε σχετικά η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης, Μαργαρίτα Αντωνάκη.

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια, με βασικό στόχο  να συμβάλλει στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους καλεί να δημιουργήσουν ταινίες, βίντεο ή ψηφιακές εφαρμογές, σχετικά με το θέμα. Έχει υλοποιηθεί ήδη τρεις φορές πανελλαδικά, με υψηλό αριθμό συμμετοχών, αλλά και εξαιρετικά δημιουργικά αποτελέσματα που έφεραν εις πέρας σχολικές ομάδες, με την υποστήριξη εκπαιδευτικών και γονέων.

___________________________________________________

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας