Εταιρείες

Η DGTAL ιδρύει θυγατρική στην Ελλάδα

Η DGTAL, εταιρεία παροχής Software-as-a-Service, ανακοίνωσε τη σύσταση της ελληνικής θυγατρικής της, DGTAL Pathos, στην Αθήνα, η οποία και θα αποτελέσει τη βάση λειτουργίας της πανευρωπαϊκά.

Η DGTAL αποτελεί σύμπραξη της γερμανικής ασφαλιστικής Gossmann & Cie. και της ελβετικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Deon Digital. Oι ιδρυτικές εταιρείες, κατά τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν επενδύσει κεφάλαια ύψους €10 εκατ. για την ανάπτυξη των προϊόντων DRILLER και HUSTON, που επιτρέπουν τη διαχείριση μεγάλου όγκου ασφαλιστικών δεδομένων και την αυτοματοποίηση της διαχείρισης των απαιτήσεων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό δελτίο Τύπου, εντός του 2022, η εταιρεία προδιέγραψε προβλεπόμενα ετήσια έσοδα της τάξης των €2 εκατ., από 5 έργα στους τομείς της ασφάλισης υγείας και της ασφάλισης οχημάτων σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα, τα οποία αφορούν περισσότερες από 500 χιλιάδες ζημιές ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με τη σύσταση της λειτουργικής της πλατφόρμας στην Αθήνα και την ίδρυση της θυγατρικής DGTAL Pathos, η DGTAL ολοκλήρωσε την εταιρική της δομή, εγκαθιστώντας την έδρα της στη Ζυρίχη και τον κόμβο ανάπτυξης λογισμικού στην Κοπεγχάγη. Ολοκλήρωσε, επίσης, και τη σύνθεση της διοικητικής της ομάδας, με επικεφαλής τον κ. Arndt Gossmann ως CEO και συνιδρυτή, στέλεχος με μακρά εμπειρία στον κλάδο της ασφάλισης, ο οποίος πλαισιώνεται από τον Dr. Florian Herzog ως Chief Technology Officer και τον κ. Dirk Sebald ως Chief Group Officer, επίσης συνιδρυτές. Η διοικητική ομάδα περιλαμβάνει την κα Joanna Aquilina ως Chief Financial Officer, τον κ. Christian Altmann ως Chief Operations Officer και την κα Βάντα Γιανναρά, ως Chief Client Officer & Managing Director της ελληνικής DGTAL Pathos. Στο δυναμικό της DGTAL περιλαμβάνονται 12 ακόμη στελέχη από τον κλάδο της ασφάλισης, προγραμματιστές και αναλυτές δεδομένων.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας