και παραγωγικά μεγέθη 34 ασφαλιστικών επιχειρήσεων για τα έτη 2020 – 2019

Τις κορυφαίες εταιρείες του 2020 ανά κλάδο ασφάλισης και με βάση τη συνολική τους παραγωγή παρουσιάζουμε, κι εφέτος, μέσα από τις σελίδες της «Ασφαλιστικής Αγοράς».

Πηγή των στοιχείων, τα οποία διέθεσαν οι ίδιες οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, είναι η ετήσια έκδοση «Άνθρωποι και Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής & Ασφαλιστικής Βιομηχανίας», στην οποία μπορείτε να αναζητήσετε τα αναλυτικά παραγωγικά μεγέθη των υπολοίπων εταιρειών που δεν παρουσιάζονται εδώ, για την οικονομία του χώρου.

Για το 2020 διέθεσαν στοιχεία για την ετήσια έκδοσή μας 34 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, η παραγωγή ασφαλίστρων των οποίων αντιστοιχεί στο 96% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων της περασμένης χρονιάς. Αντίστοιχα, για το 2019 είχαν διαθέσει τα στοιχεία τους 36 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, η παραγωγή των οποίων αντιστοιχούσε στο 96,5% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων για το 2019.

Στον πίνακα που παραθέτουμε στη συνέχεια παρουσιάζονται τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 34 ασφαλιστικών επιχειρήσεων για τα έτη 2020 και 2019 (θα ακολουθήσουν σε επόμενες αναρτήσεις οι κορυφαίες εταιρείες ανά κλάδο ασφάλισης).

Η δεκάδα των κορυφαίων ασφαλιστικών του 2020

Οι 10 πρώτες σε συνολική παραγωγή ασφαλίστρων

Εθνική, NN Hellas, Eurolife FFH Ζωής, MetLife, ERGO, Generali, Ευρωπαϊκή Πίστη, Interamerican Ζημιών, AXA & Interamerican Ζωής

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα του πίνακα 1, όπου παρατίθενται με φθίνουσα σειρά τα Συνολικά Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα από πρωτασφαλίσεις Ζωής & Ζημιών 34 ασφαλιστικών επιχειρήσεων, η δεκάδα των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη το 2020 σε σχέση με το 2019. Η μόνη διαφορά εντοπίζεται στη 10η θέση, την οποία κατέλαβε η Interamerican Ζωής, αφήνοντας την Allianz στη 12η θέση.

Η επίδραση της πανδημίας, ωστόσο, αποτυπώθηκε στην παραγωγή ασφαλίστρων, καθώς όπως παρατηρούμε, μεταξύ των 34 εταιρειών, μόλις 8 (20 το 2019) πέτυχαν, άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο, να αυξήσουν την παραγωγή τους το 2020. Πρόκειται για τις εταιρείες: ΝΝ, ERGO, Generali, Ευρωπαϊκή Πίστη, Interamerican Ζημιών, ΑΧΑ, Alphalife, ΝΡ Ασφαλιστική.

15 εταιρείες (9 το 2019) διατήρησαν σχεδόν αμετάβλητη (με μικρές αυξομειώσεις) την παραγωγή ασφαλίστρων τους: Interlife, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ατλαντική Ένωση, Interasco, Συνεταιριστική, HDI Global, Δύναμις, Ορίζων, Ευρώπη, Personal, Interamerican Βοηθείας, CNP Ζωής, ARAG, Ιντερσαλόνικα Ζωής και Royal & Sun Alliance.

Τέλος, 11 εταιρείες (7 το 2019) εμφανίζονται με μειωμένη την παραγωγή ασφαλίστρων τους το 2020 έναντι του 2019: Εθνική, Eurolife FFH Ζωής, MetLife, Interamerican Ζωής, Groupama, Allianz, Ιντερσαλόνικα A.E.Γ.Α., AIG, Υδρόγειος, Eurolife FFH A.E.Γ.Α., Γενική Πανελλαδική.

Η δεκάδα των κορυφαίων ασφαλιστικών του 2020

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 πρώτες εταιρείες στις ασφαλίσεις Ζωής το 2020

Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων: Ποιες εταιρείες έχουν τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς;

Οι κορυφαίες εταιρείες στους Κλάδους Περιουσίας για το 2020

Οι 10 πρώτες εταιρείες στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών το 2020


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΟι θέσεις της Interamerican για την Υγεία στο Συνέδριο HealthWorld
Επόμενο άρθροAffidea & GE Healthcare: Tεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία των ασθενών