Η Affidea στο πλευρό των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, με προληπτικό έλεγχο για κορωνοϊό

Με κύριο μέλημα την υγεία των μαθητών αλλά και όλων των συνεργατών τους, τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησαν προληπτικό έλεγχο για τον κορωνοϊό για τους 350 εργαζομένους τους, με την πολύτιμη υποστήριξη του Ομίλου Διαγνωστικών Κέντρων Affidea, μέσω της Επιθεώρησης Εθνικής Ασφαλιστικής Γιώργου  Φουφόπουλου.

Σκοπός είναι η ασφαλής επιστροφή όλων των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, έχοντας ως κυρίαρχη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των μαθητών τους, σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας συντονισμένου περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19, η ανίχνευση αντισωμάτων έναντι του ιού SARS-CoV-2 στο αίμα είναι ο πλέον ενδεικνυόμενος τρόπος για την παρακολούθηση της πανδημίας και την επιτήρηση του πληθυσμού.

Η εξέταση πραγματοποιήθηκε με απλή αιμοληψία και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που απαιτούνται βάσει των αυστηρότερων εγκεκριμένων πρωτοκόλλων υγείας, από εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, εφοδιασμένο με ειδικό εξοπλισμό προστασίας, του Τμήματος Εξωτερικών Υπηρεσιών του Ομίλου Affidea, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων.

Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα επισκέφτηκε κατά τη διενέργεια των εξετάσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Καρούτζος, ο οποίος τόνισε: «Όλοι εμείς στην Affidea, παραμένουμε στις επάλξεις για να προστατέψουμε τους πολίτες και να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία. Σε περιόδους κρίσης και πανδημίας, πρώτη στο μέλημα όλων πρέπει να είναι η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη. Αυτό το σημείο αναφοράς έχει η σημερινή ενέργεια με την Affidea, από τη δική της πλευρά, ως πρωτοπόρος φορέας στον τομέα της υγείας, να προσφέρει σε έναν πολύ ζωντανό οργανισμό, όπως είναι τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, την πρόληψη της υγείας, διεξάγοντας τεστ αντισωμάτων για όλο τον κόσμο των Εκπαιδευτηρίων».

Ο Επιθεωρητής Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής και ασφαλιστής των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα κ. Γιώργος Φουφόπουλος ανέφερε σχετικά: «Από την αρχή της πανδημίας και με στόχο την αντιμετώπισή της, τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και ευθυγραμμίζονται απόλυτα με όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και τα μέτρα που εξαγγέλλει η Πολιτεία, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ορθή ενημέρωση των ανθρώπων της, τη θωράκιση της υγείας τους, αλλά και τη διασφάλιση της εργασίας τους και της ασφάλειας των μαθητών. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της πρόληψης, τόσο η διασφάλιση ενός ασφαλούς και φιλόξενου εργασιακού χώρου όσο και η μέριμνα για την αποφυγή της εξάπλωσης και διασποράς της νόσου Covid-19 είναι ατομική ευθύνη όλων μας».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας