Εταιρείες

H Generali Hellas εμπιστεύεται τη SAS για την αντιμετώπιση της απάτης

H απάτη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη συνηθέστερη μορφή της να εκδηλώνεται στον κλάδο του αυτοκινήτου. Ως εκ τούτου, η πρόληψη και η αντιμετώπισή της συγκαταλέγονται μεταξύ των σημαντικότερων προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εταιρίες του χώρου, με άμεσο αντίκτυπο τόσο στα οικονομικά τους αποτελέσματα, όσο και στη γενικότερη φήμη τους στην αγορά.

H Generali Hellas, μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως, με δυναμική παρουσία 127 χρόνων στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, σημειώνει σημαντική ανάπτυξη εργασιών τα τελευταία χρόνια και στον κλάδο του αυτοκινήτου. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της ανάπτυξης, η εταιρία αναζητά συνεχώς τρόπους για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις και, παράλληλα, να βελτιώνει την ανταγωνιστικότητά της. Μία τέτοια πρόκληση είναι και η πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της απάτης στο κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου που γνωρίζει σημαντική αύξηση στη χώρα μας και λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και σε συνέχεια της γενικότερης στρατηγικής συνεργασίας της με τη SAS, η Generali Hellas επέλεξε τη πρωτοποριακή λύση SAS Fraud Framework for Insurance, η οποία επιτρέπει την ανίχνευση, την προστασία και τη γενικότερη διαχείριση των ολοένα αυξανόμενων φαινομένων απάτης και μη νόμιμων απαιτήσεων για αποζημίωση.

Η ολοκληρωμένη λύση SAS Fraud Framework for Insurance βασίζεται στην κορυφαία τεχνολογία analytics της SAS και χρησιμοποιεί πολλαπλές τεχνικές (αυτοματοποιημένους επιχειρησιακούς κανόνες, προγνωστικά μοντέλα, άντληση κειμένων, αναζητήσεις σε βάσεις δεδομένων, αναφορές εξαιρέσεων, αναλύσεις δικτυακών συνδέσεων, κ.λπ.) για να απομονώσει περιπτώσεις πιθανής απάτης.

Με τον τρόπο αυτό, η SAS προσφέρει στη Generali Hellas μια ολοκληρωμένη ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε μορφής απάτη, παρέχοντας στην εταιρεία μια σειρά από απτά και ανταποδοτικά οφέλη, όπως:

  • Σημαντική εξοικονόμηση κεφαλαίων που συμβάλει στην ουσιαστική μείωση του εσωτερικού κόστους.
  • Αύξηση του αριθμού των εντοπισμένων περιπτώσεων απάτης, σε σχέση με το παρελθόν.
  • Βελτιστοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών λειτουργίας.

Εκτός από τα πιο πάνω αναφερόμενα οφέλη, αξίζει να σημειωθεί ότι η υιοθέτηση και εφαρμογή πρωτοπόρων λύσεων όπως η SAS Fraud Framework for Insurance, προσφέρουν σε έναν οργανισμό ένα σημαντικό ανταγωνιστικότητα πλεονέκτημα καθώς λειτουργούν αποτρεπτικά απέναντι σε οργανωμένα κυκλώματα απάτης, τα οποία είναι λιγότερα πιθανών να προσεγγίσουν εταιρίες που γνωρίζον ότι θωρακίζονται από συστήματα εντοπισμού περιστατικών απάτης.

Ο κ. Διονύσης Μοσχονάς, CIO της Generali Hellas, δήλωσε σχετικά: «Για τη Generali ο εντοπισμός και η διαχείριση της ασφαλιστικής απάτης αποτελεί πρόκληση αλλά και προτεραιότητα. Είναι καθοριστικής σημασίας λοιπόν, η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Η SAS σε τοπικό επίπεδο, διαθέτει τόσο τη τεχνογνωσία όσο και το ανθρώπινο δυναμικό για να υλοποιήσει με επιτυχία ένα τόσο πολύπλοκο και απαιτητικό έργο, και να προσφέρει στη Generali, για ακόμη μια φορά, ένα σημαντικό εργαλείο για την ποιοτική εξασφάλιση των εργασιών της».

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Πέππας, Γενικός Διευθυντής της SAS Ελλάδος, Κύπρου & Βουλγαρίας, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η Generali Hellas, μέλος ενός Ομίλου παγκόσμιας εμβέλειας, επέλεξε τη λύση SAS Fraud Framework for Insurance για να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της απάτης. Η επιλογή της αυτή αποτελεί μια επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας της SAS με τη Generali στην τοπική αγορά και είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλει στην εξοικονόμηση σημαντικού κόστους και σε ουσιαστική βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας