Άρθρα

Η Εθνική της Καρδιάς μας

Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή του ανθρώπινου δυναμικού των Πωλήσεων, της πρώτης ασφαλιστικής της πατρίδας  μας, της Εθνικής Ασφαλιστικής, που έλαβε χώρα στις 12 Ιουνίου, στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο, σημειώνουμε τα εξής:

 

Οι πέραν του ενός εκατομμυρίου πελάτες-πολίτες Έλληνες που εμπιστεύονται την ασφάλιση των συμφερόντων και της ζωής τους στην Εταιρεία αυτή, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοι, αλλά και καθολικά το σύνολο των βιοποριζομένων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, παρακολουθούμε με αγωνία τη σύγχρονη Οδύσσεια της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Δέκα χρόνια τώρα, η ναυαρχίδα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς ταλανίζεται και παλεύει με ευθύνη της ηγεσίας/ηγεσιών της Εθνικής Τράπεζας.

Με απροσδιόριστο τον τελικό προορισμό ή μιας Ιθάκης ίσως, και με άγνωστο το πρόσωπο της Πηνελόπης που περιμένει, το σκάφος πλέει εν μέσω τρικυμίας.

Το πλήρωμά του, η εκάστοτε διοίκηση, με μόνιμους κωπηλάτες –ήρωες θα λέγαμε– αυτούς που φέρνουν τα λεφτά και αναλαμβάνουν τον ηθικό κίνδυνο απέναντι στους πελάτες τους, κ.κ. Παναγιώτη Αρμπουνιώτη, Παναγιώτη Γλεντή, Βασίλη Καραθάνο, Γιώργο Κασκάνη, Δημήτρη Κελεσίδη, Γιώργο Παϊκόπουλο, Χρήστο Χρυσολόγου, Αντώνη Χρυσό και Γιώργο Φουφόπουλο, όχι μόνον λυτρώνουν εαυτούς, αλλά και το ιστορικό σκαρί τους από τους απειράριθμους καταστροφικούς κινδύνους.

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ως εκ των πραγμάτων μέχρι σήμερα αποτελεσματικές, συντηρούν αυτοί οι επώνυμοι κωπηλάτες την εμπιστοσύνη στους “οικείους” τους αλλά και στους “ξένους”, που τους παρακολουθούν με θαυμασμό να πετυχαίνουν το ακατόρθωτο.

rouxotas ntaraklitsi
Ήμουν κι εγώ εκεί… Εδώ με την κα Ελένη Νταρακλήτση.

Ποιο είναι το ακατόρθωτο;

Το ακατόρθωτο είναι ότι αυτές οι Επιθεωρήσεις Πωλήσεων που βραβεύτηκαν στη μεγάλη γιορτή της 12ης Ιουνίου αδιάλειπτα και αυξητικά “τροφοδοτούν” την Εταιρεία, το σκάφος, με δουλειές, με ασφάλιστρα, με νέους συνεργάτες, με νέους πελάτες, όχι μόνο ανανεώνοντας το “αίμα” που απαιτείται για να χτυπάει η καρδιά της Εταιρείας, αλλά και αποκρούοντας και όλους τους ανταγωνιστές, ντόπιους και ξένους, που θέλουν να ζήσουν από τα “κομμάτια” της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η παρουσίαση της γιορτής της Εθνικής Ασφαλιστικής εναπόκειται καθ’ ημάς σε άλλα αρμοδιότερα χείλη και φυσικά στο επίσημο δελτίο Τύπου που θα εκδώσει η Εταιρεία.

Δεν μπορούμε, όμως, παρά να θυμηθούμε τον αλήστου μνήμης τελευταίο διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, που όταν ανέλαβε, σε αντίστοιχη γιορτή βράβευσης, είχε καλέσει το Δίκτυο να χορέψει, εν μέσω κρίσης και αμφισβήτησης, σε ροκ ρυθμούς. Σήμερα, ο άνθρωπος αυτός έχει παραιτηθεί. Οι άνθρωποι της Εθνικής Ασφαλιστικής συνεχίζουν να χορεύουν στους ρυθμούς που αυτοί επιλέγουν, και η σημερινή διοίκηση της Εταιρείας επιλέγει ρυθμούς Μίκη Θεοδωράκη.

Χωρίς καμία διάθεση να συμπληρώσουμε, γιατί δεν είμαστε ισάξιοι με αυτούς που προτείνουν, θυμόμαστε κάποια άλλα τραγούδια του Μίκη, τα τραγούδια του αγώνα, που ποτέ δεν ακούστηκαν από αυτούς που βολεύονται.

Οι άνθρωποι της Εθνικής Ασφαλιστικής που βραβεύτηκαν προχθές είναι ασφαλιστές-άνθρωποι και όχι κωδικοί του συστήματος bancassurance.

Οι άνθρωποι που βραβεύτηκαν προχθές έχουν ονοματεπώνυμο και τελούν υπό την καθοδήγηση Επιθεωρητών που μεγάλωσαν, γέρασαν και δεν άλλαξαν ποτέ τους την ιδιότητα του Εθνικάριου.

Ενώπιον αυτών υποκλινόμαστε, και πιστεύουμε και ευχόμαστε ότι η Εθνική Ασφαλιστική θα φτάσει στην Ιθάκη, όπως έφτασε και ο Οδυσσέας, έστω και λίγο πριν ξεψυχήσει ο Άργος.

Δημήτρης Ρουχωτάς

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας