Νέες προοπτικές και ευκαιρίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της διαβλέπει η CNP ΖΩΗΣ, κατά τη νέα περίοδο που αφορά στην επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα. Αυτό αναφέρει στη συνέντευξή του ο Γενικός Διευθυντής της, κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, επισημαίνοντας ότι η Εταιρεία επιστράτευσε σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Πρώτιστο μέλημα της Εταιρείας είναι να βρίσκεται δίπλα στους ασφαλισμένους της και στην κοινωνία, με όλες της τις δυνάμεις.

Πώς διαχειριστήκατε τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας και πώς εξυπηρετούσατε τους πελάτες σας;

Γ.Γ.: Η CNP ΖΩΗΣ, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας και της εφαρμογής περιοριστικών κανόνων, αντέδρασε αποφασιστικά και με σειρά μέτρων που έλαβε, αλλά και με αυστηρή τήρηση των οδηγιών των αρμόδιων φορέων, διαφύλαξε την υγεία όλων όσων έχουν σχέση μαζί της. Το γεγονός αυτό απέτρεψε την εκδήλωση οποιουδήποτε κρούσματος στην εταιρεία.
Όσον αφορά στις εργασίες της εταιρείας, αυτές συνεχίστηκαν κανονικά με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και την τηλεργασία. Στο πλαίσιο αυτό καθιερώσαμε τις τηλεδιασκέψεις ως μέσο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ του προσωπικού και των συνεργατών μας. Παράλληλα, οι οικονομικές συναλλαγές με την εταιρεία (εξόφληση ασφαλίστρων, αποπληρωμή τιμολογίων, κ.λπ.) γινόντουσαν ηλεκτρονικά.

Με τις ενέργειες αυτές, αφενός, διασφαλίσαμε την επιχειρησιακή συνέχεια της εταιρείας και, αφετέρου, συμβάλαμε στην ασφάλεια και στην προστασία της υγείας όλων όσων είχαν και έχουν επαφή με τη CNP ΖΩΗΣ.

Τώρα που σιγά – σιγά επανερχόμαστε στην κανονικότητα, πώς βλέπετε το μέλλον της ασφαλιστικής βιομηχανίας;

Γ.Γ.: Χωρίς αμφιβολία, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για κανέναν. Ήδη, οι προβλέψεις για συρρίκνωση της ανάπτυξης στη χώρα μας είναι ανησυχητικές, κάτι που μας προβληματίζει. Ωστόσο, η ασφαλιστική βιομηχανία πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες και τις ικανότητες για να μπορέσει να αντέξει και τους νέους κλυδωνισμούς.

Η ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας έχει στέρεες βάσεις. Το καταναλωτικό κοινό, που αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής ασφάλισης, σταδιακά στρέφεται προς αυτή αναζητώντας λύσεις στις ανάγκες του.

Το γεγονός τούτο, σε συνδυασμό με το εύρος των παροχών που προσφέρουν σήμερα τα ασφαλιστικά προγράμματα προς τους πολίτες, πιστεύω ότι θα κρατήσουν όχι απλά ζωντανή αλλά δυνατή την ασφαλιστική βιομηχανία μας.

Σε αυτό το περιβάλλον, είναι σημαντικό για τις ασφαλιστικές εταιρείες να διατηρήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια και τη ρευστότητά τους, ώστε να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους και κατ’ επέκταση την προστασία των ασφαλισμένων τους.

Στη CNP ΖΩΗΣ διαβλέπουμε νέες προοπτικές και ευκαιρίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Μέσα στη δεδομένη συγκυρία και στις προκλήσεις που αυτή περιέχει, διαθέτουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τους πελάτες.

Αναφέρομαι στη σιγουριά και αξιοπιστία που εκπέμπει η CNP ΖΩΗΣ ως μέλος του Γαλλικού Κολοσσού CNP, καθώς και στην ευελιξία και καινοτόμα φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Πιστεύω ότι με τα όσα βιώσαμε και με οδηγό τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται, η CNP ΖΩΗΣ αποτελεί μια μοναδική επιλογή για όλους όσοι θέλουν να νιώθουν την εμπιστοσύνη ότι βρίσκονται σε σίγουρα χέρια.

Η CNP ΖΩΗΣ, σύμφωνα και με την τελευταία έκθεση Φερεγγυότητας, διαθέτει ισχυρή κεφαλαιοποίηση, υψηλή ρευστότητα και έχει ταυτόχρονα τη στήριξη του διεθνούς Ομίλου της. Σε συνδυασμό με την ποιότητα των λύσεων που προσφέρουμε και το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών μας και παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, διαθέτουμε τις δυνάμεις, ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

Τι σκέφτεστε να αλλάξετε ως εταιρεία για να καλύψετε τις νέες ανάγκες των πολιτών;

Γ.Γ.: Όπως ήδη ανέφερα, προσφέρουμε ευέλικτα προγράμματα και με συνδυασμό παροχών, που μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη των ασφαλισμένων.
Ωστόσο, μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, η προσαρμογή και η ανάλυση των νέων δεδομένων είναι πάντα στο επίκεντρο της επιχειρησιακής μας δράσης. Με σύγχρονη αντίληψη, στέρεη ανάπτυξη και φρέσκες ιδέες, επιδιώκουμε να προωθούμε στην αγορά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και προσδοκίες των ασφαλισμένων μας. Για τον σκοπό αυτό αντλούμε εξειδικευμένη τεχνογνωσία από τη μεγάλη δεξαμενή εμπειρίας του διεθνούς μας Ομίλου.

Αυτή είναι η εποχή που πολλά κρίνονται στην πράξη, στο αποτέλεσμα. Τούτο είναι ακόμα πιο σημαντικό για μια ασφαλιστική εταιρεία που οφείλει να επιβεβαιώνει τον ρόλο και την αποστολή της, ως στήριγμα στα δύσκολα. Γι’ αυτό και στη CNP ΖΩΗΣ, με ανθρώπινη ευαισθησία και επαγγελματική αξιοπιστία, είμαστε δίπλα στους πελάτες, στους συνεργάτες και στο προσωπικό μας. Δίπλα στην ελληνική κοινωνία, με όλες μας τις δυνάμεις.

Προηγούμενο άρθροΣύστημα 3 Πυλώνων: Γιατί είναι αναγκαία η ασφαλιστική μεταρρύθμιση
Επόμενο άρθροH Ασφαλιστική Απάτη και ο ρόλος του Πραγματογνώμονα