Διαμεσολαβούντες

Για στοχοποίηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών κάνει λόγο ο ΣΠΑΤΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΠΑΤΕ στην οποία κάνει λόγο για στοχοποίηση των Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, με αφορμή άρθρα που δημοσιεύτηκαν το τελευταίο διάστημα σε κλαδικά έντυπα. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΠΑΤΕ αναφέρει:

Το τελευταίο διάστημα τρία άρθρα, σε έγκριτα έντυπα της Ασφαλιστικής Αγοράς, τράβηξαν την προσοχή μας τόσο για τις τοποθετήσεις – διαπιστώσεις των αρθρογράφων τους, σχετικά με τις υποτιθέμενες υπέρογκες!!!! Αμοιβές των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών αλλά επίσης και για τις πολύ!!!! εξειδικευμένες προτάσεις των αρθρογράφων τους.

Εύλογα γεννώνται τα ερωτήματα ποιος είναι ο λόγος που βάλλεται ο Κλάδος των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ενώ ταυτόχρονα αναζητούνται χωρίς επιτυχία νέοι Επαγγελματίες Ασφαλιστές;

Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί μια πιθανή στοχοποίηση των Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που συντελούνται σοβαρές ανακατατάξεις στην Ασφαλιστική μας Αγορά και εν μέσω μιας παρατεταμένης βαριάς οικονομικής κρίσης και ύφεσης;

Ποιον εξυπηρετεί μια πιθανή φτωχοποίηση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και κατ΄ επέκταση η συρρίκνωση των πιο κερδοφόρων φυσικών καναλιών Διανομής για τις Ασφαλιστικές Εταιρίες;

Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, της 1ης Έρευνας στον Κλάδο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, που εκπονήθηκε από την ICAP για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η συντριπτική πλειοψηφία, ποσοστό 84%, των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών είναι Ασφαλιστικοί Πράκτορες οι οποίοι σε ποσοστό 45% δηλώνουν ετήσιες μικτές αμοιβές μέχρι € 20.000, οι οποίες προς έκπληξη μας, σε ένα από τα άρθρα παρουσιάζονται  ως υπέρογκες !!!!

Είναι απορίας άξιο, ότι μόλις τώρα το 2021, ένας εκ των αρθρογράφων, αντιλήφθηκε την δυσκολία των ασφαλισμένων μας και ειδικότερα αυτών που πλησιάζουν ή και έχουν υπερβεί το 60 έτος ηλικίας τους, να καταβάλλουν τα ασφάλιστρα τους και μάλιστα στην περίοδο της ζωής τους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη στην Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας. Η μια εκ των λύσεων που προτείνεται είναι η μείωση των αμοιβών των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών… Και στο σημείο αυτό αναρωτιόμαστε άραγε γνωρίζει, ότι ένα μεγάλο μέρος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών δεν λαμβάνει από ετών την συμφωνημένη αμοιβή του για αυτήν την κατηγορία συμβολαίων και όσοι εξακολουθούν να την λαμβάνουν, αυτή υπολογίζεται σε ασφάλιστρο τουλάχιστον προ 10ετίας.

Αρκεί λοιπόν κάποιος να αναζητήσει με ειλικρίνεια τα αίτια που πραγματικά συμβάλουν στην αύξηση της ετήσιας δαπάνης ενός νοσοκομειακού συμβολαίου, θέμα που ως ΣΠΑΤΕ αναδεικνύουμε συνεχώς, κατανοώντας ότι οι μεγάλες αυξήσεις στα νοσοκομειακά προγράμματα οδηγούν στην απώλεια πολυετών ασφαλιστήριών υγείας.

Σε άλλο άρθρο για πρώτη φορά, λαμβάνουμε γνώση των νέων σχεδιασμών δηλ. των Εμπορικών Πολιτικών των Δικτύων, μέσω δημοσιεύματος… Φυσικά θα μας προσέφερε πολύτιμη υπηρεσία εάν ο αρθρογράφος του, μας διευκρίνιζε εγκαίρως, αν αυτό αποτελεί προσωπική του εκτίμηση ή επίσημη αναγγελία των Ασφαλιστικών Εταιριών που συνεργαζόμαστε, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε καμία σχετική πληροφόρηση.

Στην τρίτη περίπτωση άρθρου κλαδικού τύπου που αναφέρεται στην αύξηση των πωλήσεων προϊόντων unit linked, θέτουμε ως απάντηση και υπόψιν του κάθε ενδιαφερόμενου το παρακάτω, επίσημα δημοσιευμένο κείμενο, με την θέση της Insurance Europe http://www.insuranceeurope.eu

COB-PRI-21-055  July 2021 Referring to:  EIOPA’s consultation on a framework to address value for money risk in the European unit-linked market και ειδικότερα:

Q13: Do you agree that distribution costs which are charged to the consumer as a percentage of the premium paid or the performance of the units can create a risk of being poor value for money?

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής _ΣΠΑΤΕ τονίζει για άλλη μια φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο Επαγγελματίας Ασφαλιστικός Πράκτορας, αποτελούσε αποτελεί και θα αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ασφαλίστρων στο σύνολο της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς. Είναι ο Επαγγελματίας που στηρίζει διαχρονικά και με όλες του τις δυνάμεις τον Ασφαλισμένο και τις Ασφαλιστικές Εταιρίες ακόμη και σε περιόδους βαθιάς κρίσης, όπως η πρόσφατη υγειονοοικονομική κρίση. Είναι ο Επαγγελματίας 24/7 που η αμοιβή του συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων διαχειριστικά κόστη, τα οποία σε μεγάλο βαθμό έχουν πλέον μετακυλήσει οι Ασφαλιστικές Εταιρίες στα γραφεία μας.

Δηλώνουμε ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα που μειώνουν την αξία των Ασφαλιστικών Πρακτόρων και όλων των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, οι οποίοι συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Ασφαλιστικής Αγοράς και στην κερδοφορία των Ασφαλιστικών Εταιριών, θεωρούνται το λιγότερο άκομψα και δεν προσφέρουν καμία προστιθέμενη αξία στον Θεσμό.

Αντιθέτως, είναι βέβαιο ότι θα ήταν πιο χρήσιμο και πιο υγιές για τον Ασφαλιστικό Κλάδο να αναγνωρίζεται και να προβάλλεται σε κάθε άρθρο η μεγάλη Αξία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σήμερα στην πρόσκτηση, διαχείριση και διατήρηση του κάθε Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου  αντί της αναζήτησης  των οικονομιών σε λάθος σημεία.

Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση δυνατή και ενωμένη στέκεται απέναντι σε όποιον επιχειρεί την μείωση της Αξία της !!!

Το ΔΣ του ΣΠΑΤΕ


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας