Διεθνή

Geneva Association: Νέος πρόεδρος ο κ. Lee Yuan Siong

Η Geneva Association ανακοίνωσε σήμερα, 7/6/2024, ότι ο κ. Lee Yuan Siong, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ομίλου AIA, διορίστηκε Πρόεδρος του Οργανισμού, κατά την εαρινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που διεξήχθη στις 5 Ιουνίου.

Ο κ. Lee, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της Geneva Association από τον Νοέμβριο του 2021, διαδέχεται τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Christian Mumenthaler, Δ/νοντα Σύμβουλο της Swiss Re.

Τρία μέλη της Geneva Association εξελέγησαν, επίσης, στο Δ.Σ., κατά τη Γενική Συνέλευση της 6ης Ιουνίου: οι κ.κ. Satoru Komiya, CEO, Tokio Marine, Pauline Leclerc-Glorieux, CEO, BNP Paribas Cardif, και Bianca Tetteroo, CEO και Πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου, Achmea.

Ο κ. Lee Yuan Siong δήλωσε: «Είναι τιμή μου να διορίζομαι Πρόεδρος της Geneva Association. Σε κάθε γωνιά του κόσμου, αντιμετωπίζουμε όλο και πιο σύνθετους κινδύνους, που αφορούν τη γήρανση, την υγεία, το κλίμα και την τεχνολογία. Τα τελευταία 50 χρόνια, η Geneva Association έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια πλατφόρμα, η οποία εισφέρει γνώσεις, συζητήσεις και συστάσεις για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών κοινωνικών προκλήσεων. Η πίστη της Geneva Association στην «Ασφάλιση για έναν καλύτερο κόσμο» δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρη από ό,τι σήμερα. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη μας, για να αυξήσουμε τον αντίκτυπο και την κατανόηση του ρόλου που διαδραματίζει ο ασφαλιστικός κλάδος στη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού μέλλοντος».

Ο κ. Jad Ariss, Διευθύνων Σύμβουλος της Geneva Association, δήλωσε: «Ήταν μεγάλη τιμή να συνεργαστούμε με τον Christian Mumenthaler. Ανέλαβε τη θέση του Προέδρου σε μια δύσκολη εποχή, που η πανδημία βρισκόταν ακόμη σε έξαρση, και καθοδήγησε την Geneva Association εν μέσω γεωπολιτικών και γεωοικονομικών αλλαγών, με πολέμους, υψηλό πληθωρισμό και συμφόρηση της αλυσίδας εφοδιασμού. Η εστίασή του στον αντίκτυπο όλων αυτών συνέβαλε στο να αυξήσουμε σημαντικά την απήχηση και το παγκόσμιο προφίλ μας.

Χαίρομαι που ο Lee Yuan Siong διορίστηκε νέος Πρόεδρος και προσβλέπω σε μια συναρπαστική επόμενη φάση του Οργανισμού –ιδίως επειδή ο Lee Yuan Siong είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Geneva Association που εδρεύει στην Ασία, στα 50 χρόνια της ιστορίας μας. Καλωσορίζω, επίσης, θερμά τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Satoru Komiya, Pauline Leclerc-Glorieux και Bianca Tetteroo. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. θα διασφαλίσουμε ότι η Geneva Association θα συνεχίσει να ασχολείται με τα πιο σημαντικά θέματα για τον κλάδο και να καταδεικνύει τον ρόλο που διαδραματίζει η ασφάλιση στο να γίνει ο κόσμος ασφαλέστερος και καλύτερος».

Σημειώνεται ότι η εαρινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Geneva Association πραγματοποιήθηκε πριν από την ετήσια, τριήμερη γενική συνέλευση του οργανισμού, η οποία συγκέντρωσε 55 CEOs παγκόσμιων ασφαλιστικών εταιρειών, με θέμα “Unlocking Promise in Times of Uncertainty”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Κιότο της Ιαπωνίας από τα μέλη της Geneva Association κ. Tsuyoshi Nagano, Πρόεδρο της Tokio Marine, και κ. Hiroshi Shimizu, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nippon Life.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας