Geneva Association: 50 CEO συζητούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ασφαλιστική βιομηχανία

625

Η Geneva Association συγκέντρωσε στο Λονδίνο 50 διευθύνοντες συμβούλους ασφαλιστικών εταιρειών από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τις προκλήσεις του κλάδου, καθώς ο οργανισμός συμπληρώνει τα 50 χρόνια λειτουργίας του, ως πλατφόρμα έρευνας και διαλόγου της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Πολλά έχουν αλλάξει στον κόσμο –και στην ασφάλιση– από την ίδρυση της Geneva Association το 1973. Η παγκοσμιοποίηση, η κλιματική αλλαγή, οι δημογραφικές τάσεις, η τεχνολογία και πολλά άλλα έχουν μετασχηματίσει τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Ωστόσο, η βασική αρχή της ασφάλισης παραμένει η ίδια: η προστασία των ατόμων και των επιχειρήσεων από αυτούς τους κινδύνους και η οικοδόμηση της κοινωνικής ανθεκτικότητας απέναντι σε αυτούς.

Αυτό ήταν και το βασικό θέμα της 50ής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μελών του Geneva Association, των CEO των ασφαλιστικών εταιρειών, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 1-2 Ιουνίου 2023 και είχε τίτλο “Collaborating for Resilience: 50 years on and looking ahead”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ασφαλιστικών εταιρειών διερεύνησαν ορισμένες από τις πιο πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις και τις επιπτώσεις τους στις ασφαλιστικές εταιρείες:

  • Τι μπορούν να κάνουν οι ασφαλιστές, εν μέσω της επικρατούσας γεωπολιτικής και οικονομικής αστάθειας, για να φέρουν σταθερότητα στις κοινωνίες.
  • Η σημασία της υλοποίησης των σχεδίων μετάβασης σε καθεστώς μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στις ασφάλειες και σε άλλους κλάδους.
  • Το παράδοξο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις επιχειρήσεις –ως πολύτιμη πλατφόρμα έκφρασης για τους εργαζόμενους, τους πελάτες και άλλους ενδιαφερόμενους, αλλά και ως μέσο διάδοσης ψευδών πληροφοριών.
  • Πώς οι αλλαγές στα δημογραφικά χαρακτηριστικά, οι νέες τεχνολογίες και οι εργασιακές συνθήκες επηρεάζουν τις ικανότητες των εταιρειών να προσλαμβάνουν τα ταλέντα που χρειάζονται.

Ο κ. Christian Mumenthaler, Πρόεδρος της Geneva Association και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Swiss Re, δήλωσε: «Είναι συγκινητικό για τα μέλη της Geneva Association να αναλογίζονται την εξέλιξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας τα τελευταία 50 χρόνια. Αυτό που ξεχωρίζει, πάνω απ’ όλα, είναι ο υπεύθυνος τρόπος με τον οποίο οι ασφαλιστές και οι αντασφαλιστές αντιμετώπισαν τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις στο όνομα της οικοδόμησης ανθεκτικότητας. Στους αβέβαιους καιρούς που διανύουμε, τώρα και στο μέλλον, οι ασφαλιστές είναι περισσότερο από ποτέ προσηλωμένοι στην υποστήριξη των κοινωνιών απέναντι στους αυξανόμενους κινδύνους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος της Geneva Association, ως ερευνητικός φορέας και πλατφόρμα διαλόγου για τον ασφαλιστικό κλάδο, είναι όσο ποτέ άλλοτε σημαντικός».

Ο κ. John Neal, Διευθύνων Σύμβουλος των Lloyd’s και οικοδεσπότης της Γενικής Συνέλευσης της Geneva Association για το 2023, σχολίασε: «Από την απαρχή της ασφαλιστικής βιομηχανίας, το Λονδίνο αποτελεί έδρα και κόμβο για όσους επιδιώκουν να αναλάβουν τους παγκόσμιους κινδύνους. Ήταν προνόμιο να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση φέτος, φέρνοντας 50 από τους κορυφαίους διευθύνοντες συμβούλους ασφαλιστικών εταιρειών του πλανήτη στους Lloyd’s για την 50ή συνέλευση της Geneva Association. Οι συζητήσεις μας ανέδειξαν την ανάγκη προστασίας της κοινωνίας από πιεστικούς κινδύνους, όπως το κλίμα και ο κυβερνοχώρος, αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγονται όταν οι ασφαλιστές βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο και από κοινού προσπαθούν να επιλύσουν πολύπλοκα προβλήματα».

Ο κ. Jad Ariss, Διευθύνων Σύμβουλος της Geneva Association, πρόσθεσε: «Είναι τιμή για εμάς, στην Geneva Association, να έχουμε τη συνεχή εμπιστοσύνη των CEO μελών μας. Το ορόσημο των 50 ετών μας ωθεί, ως οργανισμό, στην επόμενη φάση της λειτουργίας μας. Καθώς ο κόσμος εξελίσσεται –και μαζί του και ο ασφαλιστικός κλάδος– η Geneva Association κινητοποιείται για να συνεχίσει να παρέχει καθοδήγηση και υποστήριξη στους ασφαλιστές, στην αποστολή τους να κάνουν τις κοινωνίες ασφαλέστερες και πιο ανθεκτικές».


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2023
Επόμενο άρθροΝέο Βίντεο: Ανοιχτή Ασφάλιση