Διαμεσολαβούντες

Γενέθλια για τους Συντονιστές, ευκαιρία για επανεκκίνηση

(δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα)

Θα γίνουν οι ευχές των Δ/ντών Πωλήσεων και έμπρακτη στήριξη στους ασφαλιστές;

Σε μία νέα εποχή περνάει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων. Μια εποχή που σηματοδοτείται από το νέο λογότυπό του, το οποίο αναδεικνύει το τρίπτυχο: Επιλογή, Εκπαίδευση, Εποπτεία, που είναι και η ουσία της δουλειάς του Συντονιστή, και ένα promo video, που επίσης αναδεικνύει την αξία και τον ρόλο του.

Και τα δύο παρουσιάστηκαν κατά τον ομολογουμένως διαφορετικό εορτασμό των τριακοστών γενεθλίων του Συνδέσμου, χτες, 23 Νοεμβρίου, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Η διαφορετικότητα αυτού του εορτασμού οφείλεται στον κινηματογραφικό τρόπο με τον οποίο εξελίχτηκε. Μέσα σε μία μόνο ώρα “χώρεσαν”:

  • 15 μαγνητοσκοπημένοι χαιρετισμοί από τους Προέδρους του ΕΕΑ, του ΣΕΜΑ, του ΠΣΑΣ, της ΠΟΑΔ, της ΕΑΕΕ, από εκπροσώπους των εταιρειών που έχουν δίκτυα και άρα συνεργάζονται στενά με τους συντονιστές, αλλά και δύο εταιρειών που έχουν στηρίξει τα τελευταία χρόνια τον θεσμό του agency –σχεδόν όλοι τίμησαν και με τη φυσική τους παρουσία τον ΠΣΣΑΣ.
  • Μία αναδρομή στην ιστορία και τη δράση του ΠΣΣΑΣ.
  • Η παρουσίαση του νέου λογότυπου και του  promo video.
  • Αλλά και οι βραβεύσεις δύο ξεχωριστών για τον ΠΣΣΑΣ ανθρώπων, του κ. Στυλιανού Κόκιου, Νομικού Συμβούλου του Συνδέσμου, και της κας Ρούλας Τσεκουρλούκη, Υπεύθυνης της Γραμματείας.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν τα μέλη του, προεξάρχοντος του αειθαλούς κ. Εμμανουήλ Μάρκογλου, και τα πρώην Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου, οι συνάδελφοί τους Πρόεδροι των φορέων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ο Πρόεδρος και η Γενική Δ/ντρια της ΕΑΕΕ, κ.κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου και Μ. Αντωνάκη, οι Δ/ντές Πωλήσεων σχεδόν όλων των ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας, αλλά και επικεφαλής εταιρειών, όπως η Δ/νουσα Σύμβουλος της D.A.S. Hellas και νέα Πρόεδρος του ΕΙΑΣ, κα Νάντια Σταυρογιάννη, ο Δ/νων Σύμβουλος της MetLife, κ. Δ. Μαζαράκης.

Tην καλή συνεργασία που έχουν με τον ΠΣΣΑΣ στο πλαίσιο της ΕΑΔΕ και της διεκδίκησης-επίλυσης των κοινών τους προβλημάτων επισήμαναν στους χαιρετισμούς τους οι κ.κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Γιώργος Καραβίας, Αλέξανδρος Ραφαηλίδης και Παναγιώτης Λελεδάκης, χωρίς να παραλείψουν να αναφερθούν στη σημασία και το έργο του Συντονιστή.

Αν και οι πολιτικές ορισμένων εταιρειών, τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές για τα agency systems και τους συντονιστές τους, η τάση το τελευταίο διάστημα δείχνει να αλλάζει, καθώς η ελληνική ασφαλιστική αγορά, αν και εξακολουθεί να πειραματίζεται και με άλλα κανάλια, συνειδητοποιεί εκ νέου τη σημασία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και επομένως αυτού που θα τον προσελκύσει, θα τον εκπαιδεύσει και θα τον καταστήσει ικανό και αξιόλογο επαγγελματία.  Αυτό φάνηκε και στους χαιρετισμούς των στελεχών των ασφαλιστικών εταιρειών για τα 30χρονα του ΠΣΑΣ, καθώς όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη εξήραν τη δουλειά και τον ρόλο του Συντονιστή.

Μεταξύ άλλων…, «πυλώνα ανάπτυξης» τον χαρακτήρισαν η Εμπορική Δ/ντρια της Ευρωπαϊκής Πίστης, κα Βασιλική Ρούσση, και ο κ. Νίκος Σακελαρίου, Δ/ντής Δικτύων Διανομής της ΑΧΑ Ασφαλιστικής. Με μαέστρο ορχήστρας τον παρομοίασε ο Δ/ντής Πωλήσεων Ασφαλίσεων Ζωής της Generali, κ. Γαβριήλ Κατσάνος, για επαπειλούμενο είδος, που όμως η εξαφάνισή του θα οδηγήσει την αγορά σε εξαφάνιση, έκανε λόγο ο Γενικός Δ/ντής Πωλήσεων της ΝΝ Hellas, κ. Μιχάλης Σωτηράκος, ενώ ο κ. Γιάννης Καντώρος, Δ/νων Σύμβουλος της Interamerican, τόνισε ότι τα εκατομμύρια των ασφαλίστρων, των αποζημιώσεων, των ανανεώσεων και των νέων συμβολαίων που καταγράφει η ασφαλιστική βιομηχανία, κάθε χρόνο, είναι σε ένα μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των κόπων και των προσπαθειών και των Συντονιστών.
Χωρίς όριο και ημερομηνία λήξης χαρακτήρισε το έργο τους ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, Head of F2F Distribution της MetLife, ενώ ο Γενικός Δ/ντής της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Γιώργος Ζαφείρης, χαρακτήρισε τη δουλειά τους τον καθρέφτη και την ποιότητα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ειλικρινή αυτά τα λόγια των στελεχών και προέρχονται από τα διδάγματα που έχουν λάβει κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Γιατί αν είναι μόνο ευγενικά λόγια, δεν αρκούν και δεν χρησιμεύουν.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας