Ταξίδια

Generali: Στον Καναδά ταξίδεψαν οι κορυφαίοι συνεργάτες της

Σε μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία συμμετείχαν οι κορυφαίοι συνεργάτες της Generali, που διακρίθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τα παραγωγικά τους αποτελέσματα, συνοδευόμενοι από τον CEO της εταιρείας και μέλη της Διοίκησης.

Απέραντες εκτάσεις, κρυστάλλινες λίμνες, ορμητικοί καταρράκτες, πλούσια πολιτιστική ζωή και ένα μωσαϊκό ανθρώπων από κάθε γωνιά της γης. Ο Καναδάς ή αλλιώς ο «Μεγάλος Λευκός Βορράς» ήταν ο φετινός προορισμός για τους συνεργάτες της Generali, που βρέθηκαν στην κορυφή μεταξύ των καλύτερων την τελευταία χρονιά πριν την πανδημία.   

Και μπορεί οι υγειονομικοί περιορισμοί να ανέτρεψαν προσωρινά το όλο εγχείρημα, ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, η Generali, που φημίζεται για τον τρόπο με τον οποίο επιβραβεύει τους ανθρώπους της, σχεδίασε μία ακόμη μοναδική απόδραση σε ένα από τα ωραιότερα καταφύγια της φύσης που εκτείνεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι την Αρκτική.

Για οκτώ ολόκληρες ημέρες, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Τορόντο και το Μόντρεαλ, να επισκεφθούν παγκοσμίου φήμης τοπόσημα και να ζήσουν την πραγματική εμπειρία της χώρας μέσα από ξεναγήσεις, στοχευμένες ομαδικές δραστηριότητες, απολαυστικές οινογνωσίες και ενδιαφέρουσες γευστικές δοκιμές. 

Δίνοντας το στίγμα για όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν, η ταξιδιωτική περιπέτεια ξεκίνησε από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα και τη συγκλονιστική εμπειρία του μοναδικού αυτού φαινομένου. Η εγγύτητα της σαρωτικής κίνησης του νερού και η μαγνητική ομίχλη των καταρρακτών που συνθέτουν ένα τοπίο εξώκοσμης ομορφιάς, άφησαν εντυπωσιασμένους τους επισκέπτες που βρέθηκαν σε ένα από τα πιο επιβλητικά τοπία του πλανήτη. Λίγο αργότερα, οι ήπιοι φθινοπωρινοί τόνοι της κωμόπολης Niagara-on-the-Lake, που αποτελεί την καρδιά της οινοπαραγωγικής περιοχής του Οντάριο, υποδέχθηκαν την ομάδα της Generali για ένα ταξίδι στον χρόνο. Η γραφική ομορφιά της περιοχής που μοιάζει να ζει στον προηγούμενο αιώνα, καθρεφτίζεται στην ομώνυμη λίμνη και σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα γαστρονομικά στοιχεία και τις σπάνιες ετικέτες κρασιού που τα συνοδεύουν, δημιουργούν ένα μοναδικό περιβάλλον το οποίο συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους γαστρονομικούς προορισμούς της χώρας.  

Περνώντας από το παρελθόν στο παρόν και από το φυσικό στο αστικό τοπίο, ήρθε η στιγμή της περιήγησης στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του Τορόντο. Η μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, που προσφέρεται για κάθε είδους επιλογή ψυχαγωγίας και διασκέδασης, παρέσυρε τους επισκέπτες στους δικούς της ρυθμούς.

Αφήνοντας πίσω την ένταση της καναδικής μητρόπολης, η πυξίδα έδειξε το σημείο όπου η ομορφιά της φύσης συναντά την πολυτέλεια: τον πράσινο παράδεισο των Thousand Islands. Η περιοχή, που αποτελεί ένα γεωγραφικό σημείο ιδιαίτερου κάλλους και μοναδικής περιβαλλοντικής αξίας, είχε προσελκύσει την ελίτ του αμερικανικού βορρά ήδη από τον 19ο αιώνα, καθώς προσέφερε στα μέλη της αριστοκρατίας ένα προστατευμένο μέρος για να απομονωθούν και να διασκεδάσουν. Αυτή την υψηλού επιπέδου φιλοξενία έζησαν και οι επισκέπτες της Generali, απολαμβάνοντας την εμπειρία μιας ημερήσιας κρουαζιέρας στον ποταμό Saint Lawrence και τη διαμονή στο διεθνούς φήμης κατάλυμα Fairmont Le Château Montebello.

Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού το Μόντρεαλ, μια μεγαλούπολη-ψηφιδωτό διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων. Την ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο και την επίσκεψη στον επιβλητικό ναό Notre Dame ολοκλήρωσαν οι βόλτες στην πόλη και συμπλήρωσε το γεύμα στο βραβευμένο με Michelin εστιατόριο Les Pyrénées. Από την ανεπανάληπτη αυτή εμπειρία, δεν θα μπορούσε, ασφαλώς, να λείπει το χόκεϊ επί πάγου, μια ακόμη πρόκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν επάξια οι μαχητές της Generali!

Το εξαιρετικό κλίμα και οι ξεχωριστές εμπειρίες που μοιράστηκαν οι άνθρωποι της Generali αποτυπώνεται σε όσα είπε ο CEO της εταιρείας λίγο πριν την επιστροφή στην Αθήνα:

«Το ταξίδι αυτό μπορεί να φτάνει στο τέλος του, ένα άλλο όμως έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι το ταξίδι της νέας Generali για το οποίο ο καθένας μας έχει βάλει το δικό του λιθαράκι. Άλλωστε και ο Καναδάς, ως προορισμός, δεν ήταν τυχαία επιλογή. Η χώρα που καταφέρνει να ενσωματώνει αποτελεσματικά και να συνθέτει δημιουργικά ανθρώπινα στοιχεία από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, είναι πολύτιμο παράδειγμα για όλους μας. Στη δική μας φιλοσοφία ο ρόλος σας είναι κομβικός. Δεν είστε απλώς συνεργάτες αλλά συνδιαμορφωτές του μέλλοντος της ασφάλισης, κάτι που αποτελεί τεράστια ευθύνη και θέτει τον πήχη της συνέχειας πολύ ψηλά. Ως εταιρεία, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε άλματα, να φέρουμε αλλαγές, να δείξουμε τον δρόμο γιατί είμαστε ένας οργανισμός με γερές βάσεις και ταλαντούχους ανθρώπους. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι πέρα από την τεχνογνωσία που κατέχουμε, μπορούμε να ακούμε, να αντιλαμβανόμαστε και να λειτουργούμε με γνώμονα την ανθρώπινη ανάγκη. Είναι αυτό που μας ξεχωρίζει και σκοπός μας είναι να το διαφυλάξουμε. Αυτό είναι το αποτύπωμα ενός πρωταθλητή. Το αποτύπωμα της Generali».

Τέλος, η Generali ανανέωσε το ραντεβού της για το 2023, σε έναν ακόμα συγκλονιστικό προορισμό: την Αλάσκα. Η επιλογή του επόμενου ταξιδιού έγινε με βάση τους στρατηγικούς άξονες Βιωσιμότητας του Ομίλου Generali και εντάσσεται πλήρως στον σχεδιασμό των δράσεων της εταιρείας για την ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Οι αντιδράσεις των παρευρισκομένων ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις προμηνύοντας μια δυναμική χρονιά.

Φωτ.: Ιάκωβος Διζικιρίκης.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας