Generali: νέα υπηρεσία και start up αποκλειστικά για τις κυβερνοασφαλίσεις

676
Generali logo red

Η Generali εγκαινιάζει τη νέα μονάδα της Cyber ​​Insurance και ταυτόχρονα δημιουργεί μία start up για την αντιμετώπιση των αναγκών των πελατών της στον τομέα του κυβερνοχώρου.

Η νέα υπηρεσία Cyber ​​Insurance θα συνδυάσει το ευρύ φάσμα λύσεων στον τομέα της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο με την υποστήριξη μιας start up τεχνολογίας, της GeneraliCyberSecurTech, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον Όμιλο και δημιουργήθηκε με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων μεθοδολογιών αξιολόγησης του κυβερνοχώρου για τους πελάτες της ασφαλιστικής.

Η υπηρεσία αυτή θα αναπτύξει και θα συντονίσει την παγκόσμια προσέγγιση του Ομίλου στον κυβερνοχώρο: από υπηρεσίες υποστήριξης πελατών για την πρόληψη επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, στην προετοιμασία της καλύτερης απάντησης σε παραβιάσεις, στην τεχνική και νομική διαχείριση των γεγονότων.

Τα τελευταία χρόνια, η Generali έχει επενδύσει στη δημιουργία μιας ομάδας επαγγελματιών με υψηλή εξειδίκευση και με σημαντική παγκόσμια εμπειρία στη διαχείριση κινδύνων στον κυβερνοχώρο.

Ο Marco Sesana, Country Manager Italy and Global Business Lines, δήλωσε: “Η σημερινή ανακοίνωση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Generali στην κυβερνοασφάλεια, έναν ολοένα και σημαντικότερο και στρατηγικότερο τομέα για άτομα, εταιρείες και οργανισμούς. Η Generali, ως παγκόσμιος ασφαλιστής, σκοπεύει να είναι στην πρώτη γραμμή της ταυτοποίησης και μετριασμού αυτού του είδους αναδυόμενων κινδύνων, προσφέροντας καινοτόμες και σχετικές λύσεις στους πελάτες μας. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της νέας υπηρεσίας και την τεχνολογική καινοτομία του Ομίλου, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της start up CyberSecurTech, θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τις ανάγκες των πελατών μας“.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα που δοκίμασε την πλατφόρμα, για να σχεδιάσει και να αναπτύξει τη νέα προσφορά στον τομέα του cyber για τις επιχειρήσεις: μια ολοκληρωμένη και μοναδική λύση που περιλαμβάνει την ανάλυση κινδύνων, την πρόληψη, την κάλυψη και τις υπηρεσίες υποστήριξης πριν και μετά την εκδήλωση συμβάντος.

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και οι συνέπειές τους, καθώς και νέοι κανονισμοί για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων και τις συναφείς επιπτώσεις, αντιπροσωπεύουν παγκόσμιους αναδυόμενους κινδύνους.

Με βάση την εμπειρία που συσσωρεύει ο Όμιλος πάνω από τριάντα χρόνια στη διαχείριση κινδύνων ασφάλισης ΙΤ, η Generali ξεκίνησε – με την CyberSecurTech – μια τεχνολογική πλατφόρμα, γνωστή ως “Majorana”, σχεδιασμένη και αναπτυγμένη εξ ολοκλήρου από την ομάδα των εμπειρογνωμόνων ΙΤ security του Ομίλου.

Το σύστημα χρησιμοποιεί καινοτόμες μεθοδολογίες για τη διαχείριση κινδύνου, επιτρέποντας τη σταδιακή εφαρμογή της παγκόσμιας προσφοράς ασφάλισης στον κυβερνοχώρο. Η πλατφόρμα συλλέγει και αναλύει τα δεδομένα πελατών, ξεκινώντας από την αξιολόγηση της διαδικτυακής περιμέτρου του πελάτη, αναζητώντας στο βαθύ διαδίκτυο για τυχόν διαρροές δεδομένων που ενδέχεται να έχουν επηρεάσει τον πιθανό πελάτη και, τέλος, εξετάζοντας τις ευπάθειες του στην υποδομή πληροφορικής. Ακολούθως, τα αποτελέσματα αυτά αναλύονται μέσω ενός ιδιόκτητου αλγορίθμου, οδηγώντας στην ανάπτυξη ενός ασφαλιστηρίου ΙΤ κινδύνων και μιας έκθεσης ασφάλειας που μπορεί να δοθεί  στον πελάτη.

Ο Remo Marini, Διευθύνων Σύμβουλος της startup CyberSecurTech, δήλωσε: “Καθώς είναι ανεπτυγμένο με βάση τις καινοτόμες τεχνολογίες που βασίζονται στη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, η μεγάλη πολυπλοκότητα του εργαλείου αυτού επιτρέπει την αξιολόγηση των πραγματικών κινδύνων στους οποίους εκτίθεται ο πελάτης, παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός σχεδίου για τον μετριασμό των κινδύνων και τη μεταφορά υπολειπόμενων κινδύνων, τόσο από την άποψη της τεχνολογίας όσο και της ασφάλισης.

Η νέα μονάδα Κυβερνοασφάλισης και η CyberSecurTech της Generali θα ενισχύσουν περαιτέρω την υπάρχουσα δραστηριότητα του Ομίλου στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Προηγούμενο άρθροΟι εργαζόμενοι του Ομίλου Ευρωπαϊκή Πίστη στο Greece Race For The Cure
Επόμενο άρθροΠρόταση Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Iατρού Παθολόγου