Του Γιάννη Γκιώνη,
Credit Solutions, AON Greece

Η εξειδίκευση και τεχνογνωσία των συμβούλων στηρίζει τους πελάτες στη λήψη καλύτερων αποφάσεων

Το σημερινό περιβάλλον είναι εξαιρετικά ρευστό, τόσο από γεωπολιτική όσο και από μακροοικονομική άποψη, και αυτό αναγκάζει τις επιχειρήσεις να είναι σε εγρήγορση σε σχέση με τις δυνατότητες εμπορικών συναλλαγών και πρόσβασης σε κεφάλαια. Ταυτόχρονα, παγιώνεται το φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού και οι επισφάλειες αυξάνονται, επιστρέφοντας στα επίπεδα πριν τη στήριξη των κυβερνήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα αυτού του περιβάλλοντος αναμένεται να είναι σημαντική η αύξηση των πτωχεύσεων.

Σε πρόσφατη έρευνα της Aon, το 79% των C-Level στελεχών αναμένουν ύφεση, ωστόσο, μόλις το 35% δηλώνουν καλά προετοιμασμένοι για αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο της περιορισμένης ρευστότητας, της αύξησης των επιτοκίων και του υψηλού πληθωρισμού, ιδιαίτερα στις πρώτες ύλες, ο ρόλος της ασφάλισης πιστώσεων ως εργαλείου διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρος.

Η Aon έχει αναδειχθεί στον μεγαλύτερο και σημαντικότερο σύμβουλο ασφάλισης πιστώσεων παγκοσμίως και πρόσφατα το Global Trade Review, στα βραβεία “Leaders in Trade”, ανέδειξε την Aon ως τον καλύτερο σύμβουλο ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, επίσης. Στην Ελλάδα η Aon, τα τελευταία χρόνια, έχει επενδύσει σημαντικά σε γνώση και εμπειρία, προσθέτοντας στην ομάδα της στελέχη από την ασφαλιστική αγορά, διαθέτοντας τη μεγαλύτερη σε μέγεθος αλλά και σε εμπειρία ομάδα συμβούλων πιστώσεων και εγγυήσεων, εξασφαλίζοντας τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών της ως ηγέτιδας στον κλάδο συμβούλων εμπορικών πιστώσεων. Επιπλέον, η Aon αποτελεί βασικό πυλώνα διάδοσης στην ελληνική αγορά των εγγυήσεων από ασφαλιστικές εταιρείες (Surety Bonds), οι οποίες αποτελούν ένα συμπληρωματικό εργαλείο τόσο διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου όσο και διαχείρισης της ρευστότητας και των σύγχρονων αναγκών.

Το περιβάλλον και οι ανάγκες σήμερα αποκτούν μεταβαλλόμενη πολυπλοκότητα, στην οποία οι σύγχρονες επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν. Η Aon στην Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παρέχει όχι μόνο τις κλασικές λύσεις ασφάλισης πιστώσεων αλλά και συμπληρωματικές λύσεις, όπως Top Up & Ground Up Cover, ή αρκετά εξειδικευμένες λύσεις, όπως Excess of Loss, Co-Insurance, Mid-Term καλύψεις. Ταυτόχρονα, ως μία πολυεθνική εταιρεία έχει τη δυνατότητα να δίνει πρόσβαση στις ελληνικές επιχειρήσεις σε προγράμματα και εταιρείες του εξωτερικού, δηλαδή σε σύγχρονες και εναλλακτικές λύσεις που δεν προσφέρονται σήμερα από την ελληνική αγορά.

Η εμπειρία μας δείχνει ότι η ασφάλιση πιστώσεων στην Ελλάδα αλλάζει τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση του ανταγωνισμού των ασφαλιστικών εταιρειών και την αύξηση των επιλογών, καθώς επίσης και με την ενδυνάμωση και εξειδίκευση των συμβούλων, με πρωτοστάτη την Aon. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαίο, αφενός, οι ασφαλισμένοι σήμερα να αναζητήσουν την αξιολόγηση του υφιστάμενου πλαισίου κάλυψής τους από αξιόπιστους και εξειδικευμένους συμβούλους, αφετέρου, οι λοιπές εταιρείες να επιλέξουν κατάλληλους συμβούλους για την προστασία τους και τη διαχείριση του πιστωτικού τους κινδύνου, προκειμένου για την ανάπτυξή τους σε ένα τόσο μεταβλητό περιβάλλον.

Συμπερασματικά, η ομάδα της Aon Ελλάδας σήμερα είναι ο κατεξοχήν αξιόπιστος και εξειδικευμένος σύμβουλος σε θέματα ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων και εγγυήσεων, ώστε να διατηρείτε την εταιρεία σας σωστά ενημερωμένη, με ολοκληρωμένες και σύγχρονες καλύψεις, προκειμένου να μπορείτε να επικεντρώνεστε στην κύρια δραστηριότητά σας και να αναπτύσσεστε απρόσκοπτα.

Διαβάστε επίσης: Aon: Χορηγός στο 5th FECMA Pan – European Credit Congress


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΗλίας Τσολάκης: Η ΠΟΑΔ συσπειρώνει τους ασφαλιστικούς πράκτορες όλης της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΤο πρόγραμμα του εκπαιδευτικού συνεδρίου ΕΣΑΠΕ-GAMA Global Hellas