Εταιρείες

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αναδείχθηκε ως εταιρεία πρότυπο στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης

Η Ευρωπαϊκή Πίστη εντάχθηκε, για ακόμα μία χρονιά, στην κλειστή ομάδα των 35 μόλις επιχειρήσεων στην Ελλάδα που ανακηρύσσονται ως “The Most Sustainable Companies in Greece”, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023. Το γεγονός αυτό στοιχειοθετεί πως η Εταιρεία εφαρμόζει μία ολιστική προσέγγιση στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, την οποία ενσωματώνει συστηματικά στην επιχειρηματική της λειτουργία.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, η ένταξη της Εταιρείας στις “The Most Sustainable Companies in Greece” είναι αποτέλεσμα πολλαπλών επιπέδων αξιολόγησης των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει, της ανάπτυξης διαλόγου με τα ενδιαφερόμενα μέρη, της συστημικής προσέγγισης στην παρακολούθηση της επίδρασής της, μέσω πολιτικών διαδικασιών και επιτευγμάτων και του τρόπου δημοσιοποίησης των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών. Σημαντικό να αναφερθεί ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη αποτελεί μόλις τη μία από τις δύο ασφαλιστικές εταιρείες που εντάχθηκαν στον θεσμό, εκπροσωπώντας επάξια τον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο.

Ο κ. Γιώργος Γκούσκος, Διευθυντής Προϋπολογισμού, Οικονομικής Πληροφόρησης και Υπεύθυνος ESG της Εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στην Ευρωπαϊκή Πίστη, η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί επιχειρηματική συμπεριφορά πέρα και πάνω από νομικές απαιτήσεις, εκουσίως υιοθετημένη. Για τον συγκεκριμένο λόγο και προς απόδειξη των δεσμεύσεων και των δράσεών μας, επί 12 συναπτά έτη δημοσιεύουμε Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι ενέργειες και οι δείκτες μας σχετικά με την Ε.Κ.Ε. Η διάκρισή μας, για ακόμη μία χρονιά, στον θεσμό «The Most Sustainable Companies in Greece» μας χαροποιεί ιδιαίτερα και αποτελεί επιβράβευση για όλους τους ανθρώπους του οργανισμού μας, οι οποίοι στέκονται αρωγοί σε κάθε μας προσπάθεια».

Η Ευρωπαϊκή Πίστη αντιλαμβάνεται την επιτακτική ανάγκη να βρίσκεται πάντα δίπλα στην κοινωνία, που βρίσκεται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, στοχεύοντας οι δράσεις της να έχουν πάντα θετικό αντίκτυπο και να συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την πιο πρόσφατη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς και για το έργο της Εταιρείας προς την κοινωνία, στην Ενότητα Κοινωνική Υπευθυνότητα, στο www.europaikipisti.gr.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας