Εθνική Ασφαλιστική: Και μετά την προσφορά της Gongbao, τι;

621
ethniki ktirio new

Τελικά, μόνο η Gongbao κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να κοινοποιεί το ύψος της προσφοράς (σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τα €650 εκατ.).

O έτερος κινεζικός όμιλος, η Fosun, απεσύρθη από τη διαδικασία. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η αναφορά ότι θα εξεταστούν όλες οι βέλτιστες λύσεις για το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής, μεταξύ των οποίων και η διαδικασία της Διεθνούς Δημόσιας Προσφοράς. Το καλοκαίρι –και όχι μόνο– επιφυλάσσει… θερμές εξελίξεις!

Στην ανακοίνωσή η ΕΤΕ επισημαίνει τα εξής:

​«Αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι παρέλαβε και θα εξετάσει μία δεσμευτική προσφορά από τον κινέζικο Όμιλο εταιρειών Gongbao.

Πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η διαδικασία να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων της.

Οι ιστορικές αξίες και ο σημαντικός ρόλος του Ομίλου της ΕΤΕ στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος επιβάλουν την εξέταση όλων των βέλτιστων λύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας Διεθνούς Δημόσιας Προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα με τη DGComp, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

H Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη».

 

 

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκή Πίστη: Οι κορυφαίοι του Δικτύου Πωλήσεων στο Άμστερνταμ
Επόμενο άρθροΈνα κλικ πιο κοντά στον ασφαλισμένο το ανανεωμένο site της ΕΑΕΕ