Εθνική Ασφαλιστική: Χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941-1944-Κοραή 4

875

Ένα ιστορικό μνημείο που αξίζει να επισκεφτείτε με αφορμή την 28η Οκτωβρίου

Στις 28 Οκτωβρίου 2015 ο Χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941-1944, στην οδό Κοραή 4, θα είναι, όπως κάθε χρόνο, ανοικτός για να δεχθεί όσες και όσους επιθυμούν να τον επισκεφθούν και να περιηγηθούν στο μοναδικό αυτό ιστορικό μνημείο αφιερωμένο στην περίοδο της κατοχής.

Η ιστορία του κτηρίου ξεκινά λίγες μέρες μετά την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα το 1941, όταν, το ιδιόκτητο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, επιτάσσεται από την Kommandatur και τα υπόγειά του χρησιμοποιούνται ως κρατητήρια ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων για όλη τη διάρκεια της κατοχής.

Το 1991, η Εθνική Ασφαλιστική, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, συντηρεί και παραδίδει στο κοινό τα υπόγεια κρατητήρια, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της λειτουργίας τους. Κάθε χρόνο επισκέπτονται τον Χώρο πολίτες κάθε ηλικίας, ενώ, ύστερα από ραντεβού, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μαθητών, πανεπιστημιακών ομάδων, φορέων και συλλόγων.

Στους θαλάμους κράτησης των υπογείων σώζεται πλήθος ακιδογραφημάτων και επιγραφών των κρατουμένων, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του α΄ υπογείου εκτίθενται διάφορα αντικείμενα ιστορικού ενδιαφέροντος.

Επικοινωνία: www.korai4.gr   Email: [email protected]

Προηγούμενο άρθροΟι αποζημιώσεις εννεαμήνου που κατέβαλε η Eurolife ERB Ασφαλιστική
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα Certified Claims Specialist από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου