Η Εθνική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο του ρόλου της ως ενεργού «πολίτη» στα κοινωνικό-οικονομικά δρώμενα, ήταν Ασημένιος Χορηγός στο 5ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist για τη Ν.Α. Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Στο Συνέδριο, όπως αναφέρεται σχετικά στο δελτίο Τύπου, τέθηκαν ζητήματα όπως η προτεραιότητα της κλιματικής κρίσης, η ανταπόκριση στην πανδημία και πώς αυτή συνδέεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, το μέλλον που θέλει η Ευρώπη στη μετά-Covid εποχή, η όξυνση των ανισοτήτων, η φτώχεια και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναφέρθηκαν -μεταξύ άλλων- στην αύξηση των ιατρικών αποβλήτων, στον αντίκτυπο της πανδημίας στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας, στη σημασία των «πράσινων» επενδύσεων, στο μεταναστευτικό, στην κυκλική οικονομία, στην απώλεια της βιοποικιλότητας και πώς αυτή συνδέεται με την αύξηση του κινδύνου πανδημιών, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ηλεκτροκίνηση.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ακόμα και ισχυρές χώρες είναι αδύναμες μπροστά στη μανία των φυσικών καταστροφών, που μας θυμίζουν τη βαθύτερη σοφία της διακρατικής συνεργασίας και αλληλεγγύης απέναντι σε οικουμενικούς κινδύνους».  

Το 5ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist για τη Ν.Α. Ευρώπη και τη Μεσόγειο διεξήχθη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2021 στο Divani Apollon Palace & Thalasso.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΠροληπτικός Έλεγχος Οστεοπόρωσης από την Affidea
Επόμενο άρθροΈργο ΥΑΝΤΑΣ της Interamerican