Εργοδοτικές Εισφορές ΤΕΑΕΑΠΑΕ: Πρόταση για μεταβατική λύση

345

updated 2:00 μ.μ.: Όπως πληροφορούμαστε από νεώτερη ανακοίνωση της ΟΑΣΕ, προτάθηκε ως μεταβατική λύση για το 2016, η χρηματοδότηση του ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ από τις ασφαλιστικές εταιρείες να υπολογίζεται με ένα μεικτό σχήμα που αναλύεται ως εξής: οι εταιρείες θα καταβάλουν το 40% επί της παραγωγής (όπως υπολογιζόταν στο καταστατικό) και επιπροσθέτως το 6% επί της μισθοδοσίας. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται το χρονικό περιθώριο έως το τέλος του χρόνου, να βρεθεί μόνιμη και ουσιαστική λύση σχετικά με τις εργοδοτικές εισφορές.

Η πρόταση αυτή έγινε κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα (30 Μαΐου) οι διοικήσεις της ΟΑΣΕ και της ΕΑΕΕ, μετά από έκτακτη πρόσκληση του υπουργού κ. Γ. Κατρούγκαλου και με την παρουσία του υφυπουργού, κ. Α. Πετρόπουλου, προκειμένου με τη μεσολάβησή τους, να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση αναφορικά με τις εισφορές που θα πρέπει να καταβάλουν οι εργοδότες, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του  Επικουρικού Ταμείου (ΤΕΑΕΑΠΑΕ) και να διασφαλίζονται οι συντάξεις των μελών του.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΑΣΕ, η Ε.Α.Ε.Ε, μέσω του Προέδρου της κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου και του Γεν. Γραμματέα, κ. Δ. Μαζαράκη, δεσμεύτηκαν ότι θα μεταφέρουν την πρόταση στη σημερινή Γενική τους Συνέλευση.

Η ίδια η Ομοσπονδία, δια του Προέδρου της και του Γενικού της Γραμματέα, κ.κ. Χρήστου Παπαδόγιαννη και Μανώλη Χατζάκη, που υπογράφουν την ανακοίνωση,  θεωρεί «πως αυτή η μεταβατική πρόταση, εφόσον γίνει αποδεκτή από τις οργανώσεις, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ουσιαστικό διάλογο με στόχο την επίλυση του προβλήματος των εισφορών του ΤΕΑΕΑΠΑΕ».


 

Τη μη ανταπόκριση της ΕΑΕΕ στην πρόσκληση του Υπουργού κ. Γ. Κατρούγκαλου και του υφυπουργού κ. Α. Πετρόπουλου προς τις διοικήσεις της ΟΑΣΕ και της ΕΑΕΕ, προκειμένου να συζητηθεί το  ζήτημα των εργοδοτικών εισφορών στο ΤΕΑΕΑΕΠΑΕ, καταδικάζει η ΟΑΣΕ με ανακοίνωσή της, στις 26 Μαΐου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Για Τις Εργοδοτικές Εισφορές στο ΤΕΑΕΑΠΑΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο υπουργός κ. Γ. Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός κ. Α. Πετρόπουλος  κάλεσαν σήμερα 26.5.2016 τις διοικήσεις της Ομοσπονδίας μας (Ο.Α.Σ.Ε.) και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών (Ε.Α.Ε.Ε.), προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους τα θέματα που απασχολούν το Επικουρικό μας Ταμείο (ΤΕΑΕΑΠΑΕ), σχετικά με το ζήτημα των εργοδοτικών εισφορών των ασφαλιστικών εταιρειών.

Στην πρόσκληση αυτή, προς έκπληξη όλων, δεν ανταποκρίθηκε η διοίκηση της Ε.Α.Ε.Ε., απαξιώνοντας τον θεσμικό ρόλο του Υπουργείου και  υπονομεύοντας, στην πράξη, κάθε προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ΟΑΣΕ θα συνεχίσει τον αγώνα που δίνει εδώ και τέσσερα χρόνια για την αυτονομία του Επικουρικού μας Ταμείου, για την προστασία του εισοδήματος των συνταξιούχων συναδέλφων μας, νυν και μελλοντικών, για τη δικαίωση στον αγώνα που κάνει για την επαναφορά των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

               O Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης        Μανώλης Χατζάκης

Προηγούμενο άρθροΣΥΑΕ: Ανακοίνωση – Πρόσκληση Για Αιμοδοσία στις 31 Μαΐου
Επόμενο άρθροΗμερήσιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΣΕΣΑΕ με νικητές τη Generali και τα Παιδικά Χωριά SOS