20.4 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

ERGO: Βραβεύσεις συνεργατών

Με κεντρικό μήνυμα “ΕΡΓΟ μας να σας φροντίζουμε” πραγματοποιήθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις της ERGO σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς τιμήν των Συνεργατών της, με αφορμή το νέο έτος. Η σημαντική διεύρυνση του δικτύου των Συνεργατών της Εταιρείας σε ολόκληρη την Ελλάδα και το μεγάλο ενδιαφέρον τους για τις εταιρικές δράσεις είχαν ως αποτέλεσμα οι πιο πάνω εκδηλώσεις να έχουν πρωτόγνωρα μεγάλη συμμετοχή και να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία. 

Η Γενική Διευθύντρια της Ε.Α.Ε.Ε., κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση της ERGO στην Αθήνα, στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην πορεία της ασφαλιστικής αγοράς, επισημαίνοντας ότι αν και τη χρονιά που πέρασε η επίδραση της οικονομικής κρίσης στον ασφαλιστικό χώρο ήταν αισθητή, αφού τα συνολικά ασφάλιστρα της αγοράς μειώθηκαν κατά 10,7%, ωστόσο, η επίδραση αυτή ήταν σαφώς μικρότερη από άλλους κλάδους της οικονομίας, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία της για την πορεία της ιδιωτικής ασφάλισης και τα περιθώρια ανάπτυξής της. 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO και Μέλος του Δ.Σ. της ERGO International, κ. Andreas Kleiner, χαρακτήρισε τον εαυτό του “τυχερό” που εκπροσωπεί την ERGO Ελλάδας, μια εταιρεία υγιή, φερέγγυα, συνεχώς αναπτυσσόμενη, με ισχυρή διοικητική ομάδα και από τις πρωταγωνίστριες εταιρείες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Ακόμη, στο πλαίσιο των στοιχείων που παρέθεσε για την πορεία ολόκληρου του Ομίλου ERGO στο έτος 2012, στάθηκε με έμφαση στο υψηλό ποσοστό κερδοφορίας που κατέγραψε η ERGO Ελλάδας κι αυτή τη χρονιά και διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση του Ομίλου πιστεύει στις δυνατότητες της και παραμένει προσηλωμένη στην αναπτυξιακή της στρατηγική στην Ελλάδα. 

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ERGO στην Ελλάδα, κ. Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου,  έκανε τον εταιρικό απολογισμό για τη χρονιά που έφυγε, σημειώνοντας ότι: «το έτος 2012 ήταν πράγματι μια δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, όμως για την ERGO ήταν ακόμη μια χρονιά δημιουργίας, εκσυγχρονισμού και αποτελεσματικότητας και το κύριο βάρος των προσπαθειών μας δόθηκε στην περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων, αλλά και στην άμεση αντίδρασή μας σε όλα όσα συμβαίνουν στην Οικονομία και επηρεάζουν την αγορά μας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μας τον Πελάτη και τον Συνεργάτη μας».

Ακόμη, σχετικά με τη σταθερή εταιρική πολιτική της ERGO ανέφερε: «Σήμερα, που η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, κράτος, επιχειρήσεις, αλλά και νοικοκυριά, ανακαλύπτουν ότι πρέπει εσπευσμένα να υιοθετήσουν μια νέα πολιτική για τη λειτουργία τους και τη διαχείριση της περιουσίας τους, προκειμένου να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους, εμείς διαπιστώνουμε ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη της δικής μας εταιρείας, εξαρτάται απλά από τη συνέχιση της πολιτικής που εδώ και χρόνια ασκούμε». 

Τέλος, ο κ. Χατζηπαναγιώτου αναφέρθηκε συνοπτικά και στα σχέδια της νέας χρονιάς, αποκαλύπτοντας την άμεση λειτουργία ενός νέου Τμήματος με στόχο την ολιστική εξυπηρέτηση των Πελατών, την εφαρμογή ενός νέου ανταγωνιστικού και ιδιαίτερα αναπτυξιακού Κανονισμού Πωλήσεων, τη δραστική αύξηση των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω του εταιρικού Web Portal και τη λειτουργία ενός νέου, σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος για τη διαχείριση των ασφαλιστηρίων, από τους Συνεργάτες της ERGO στα Γραφεία τους. 

Ο CEO της ERGO Ελλάδας και Τουρκίας, κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, ευχαρίστησε τα στελέχη της εταιρείας για το ζήλο και την αφοσίωση που επιδεικνύουν, προκειμένου να αναπληρωθεί το κενό που δημιουργείται από την έντονη ενασχόλησή του στην εταιρεία της ERGO στη γείτονα χώρα. Ειλικρινής όπως πάντα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ανακύπτουν από την παράλληλη δραστηριοποίησή του σε δύο διαφορετικά οικονομικά και επιχειρηματικά περιβάλλοντα, στην Τουρκία, που χαρακτηρίζεται για τον αναπτυξιακό ρυθμό της και την οικονομική της άνθηση, και στην Ελλάδα, που κυριαρχεί η ύφεση και η έντονη οικονομική κρίση. 

Ακόμη τόνισε ότι, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα, οι ανάγκες για ασφαλιστική κάλυψη σε περιόδους κρίσης αυξάνονται και αυτό πρέπει να είναι οδηγός μας στο νέο έτος, που προβλέπεται εξίσου δύσκολο και απρόβλεπτο. Αναφορικά με την πορεία της ERGO στην Ελλάδα είπε: «Όλα όσα υλοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια, μας οδήγησαν σε μια περίοπτη θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και σίγουρα σε μια προνομιούχο θέση στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού. Σχεδιάσαμε και εξακολουθούμε να σχεδιάζουμε με άξονα τη διαρκή ενίσχυση του παραδοσιακού δικτύου πωλήσεων της εταιρείας μας, που αποτελούσε και αποτελεί το βασικό μοχλό ανάπτυξης των εργασιών μας. Το 2013 γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά. 

Ωστόσο, για την ERGO και αυτός ο χρόνος θα είναι ένα νέο πεδίο δημιουργίας, με νέους στόχους, νέες προκλήσεις και στοιχήματα. Οφείλουμε να συνυπάρξουμε με την οικονομική κρίση για όσο αυτή διαρκεί, να κατανοήσουμε τις δυσκολίες και να μην συμφιλιωθούμε ποτέ με την ιδέα της αδράνειας, και της παραίτησης. Στην ERGO, είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στην κρίση να γίνει το άλλοθι μιας μετριοπαθούς πορείας, αλλά η αφορμή για περισσότερες επιτυχίες».

Ο κ. Κοκκάλας ολοκλήρωσε την ομιλία του, προτρέποντας  τους προσκεκλημένους σε δράση, με μια φράση του αμερικανού συγγραφέα William Arthur Ward: «Ο απαισιόδοξος ιστιοπλόος παραπονιέται για τον άνεμο. Ο αισιόδοξος περιμένει τον άνεμο ν’ αλλάξει. Και ο ρεαλιστής ρυθμίζει τα πανιά».

Τις εκδηλώσεις της ERGO ολοκλήρωσε ο Διευθυντής Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών κ. Στάθης Τσαούσης, ο οποίος μετά από την αναφορά του στις σημαντικές παραγωγικές επιδόσεις του δικτύου των Συνεργατών, επιμελήθηκε τη βράβευση όλων, στο πρόσωπο αυτών που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στο έτος 2012. 

Συνολικά βραβεύτηκαν 64 Συνεργάτες της ERGO από όλη την Ελλάδα και ειδικότερα Συνεργάτες που διακρίθηκαν για την Παραγωγική τους Δραστηριότητα και το Καλό τους Τεχνικό Αποτέλεσμα, 15 Συνεργάτες με τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια στην εταιρεία, καθώς και οι “Διακεκριμένοι” και “VIP” Συνεργάτες.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις βραβεύσεις.

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας