Διαμεσολαβούντες

Επιθεώρηση Γ. Φουφόπουλου: Στην κορυφή της Εθνικής Ασφαλιστικής με εισπράξεις €68,2 εκατ. το 2023

Η Επιθεώρηση Γ. Φουφόπουλου βράβευσε τους συνεργάτες της, στις 29 Μαρτίου σε μία λαμπρή εκδήλωση στο Votanikos Stage, παρουσία της ηγεσίας της Εθνικής Ασφαλιστικής και εκπροσώπων της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, με εισπράξεις €68,2 εκατ. και αύξηση παραγωγής που ξεπερνά το 10% ολοκληρώθηκε το 2023 για την Επιθεώρηση του Γεώργιου Φουφόπουλου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σε επίπεδο ποσοτικών – ποιοτικών αποτελεσμάτων και διοίκησης η Επιθεώρηση κατέχει εδώ και 3 δεκαετίες την κορυφαία θέση στην Εθνική Ασφαλιστική, αποτελώντας ταυτόχρονα “εκκολαπτήριο” πετυχημένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Τα οικονομικά της αποτελέσματα ανακοίνωσε στις 29 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε για τις διακρίσεις των ασφαλιστών της στο Votanikos Stage. Το βασικό μήνυμα της φετινής εκδήλωσης ήταν εμπνευσμένο από το βιβλίο της Αγγελικής Μουρατίδου «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ο ταξιδευτής της ζωής».

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και ειδικότερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο  υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Χάρης Θεοχάρης, και ο κ. Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής Α΄Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, καθώς και η ηγεσία της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι κ.κ. Robert Gauci, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Ρόκας, Managing Director του CVC, Τάσος Αναστασίου, Διευθυντής Corporate Προϊόντων, Αχιλλέας Σδράκας, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών, Ηρακλής Δασκαλόπουλος, Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Προϊόντων Ιδιωτών (CRIO), Αχιλλέας Σωφρονίου, Συντονιστική Διεύθυνση Διαχείρισης Επενδύσεων, Ακίνητης Περιουσίας & Legacy Χαρτοφυλακίου κ.α.

Το 2023 η Επιθεώρηση πέτυχε:

  • συνολικές εισπράξεις €68,2 εκατ.
  • €5,2 εκατ. παραγωγή στους γενικούς  κλάδους με αύξηση 11% σε σχέση με το 2022
  • 6,7 εκατ. παραγωγή στον Κλάδο Ζωής καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 10%
  • σημαντική αύξηση στην παραγωγικότητα των ασφαλιστικών πρακτόρων
  • διατηρησιμότητα χαρτοφυλακίου σε επίπεδο 93%
  • παραγωγή €11,3 εκατ. σε νέα ασφάλιστρα ετησίως.

Γ. Φουφόπουλος: Οι στόχοι για το 2024

Όπως ανέφερε ο Γ. Φουφόπουλος, επικεφαλής της Επιθεώρησης, «το 2023 αποτέλεσε κρίσιμη χρονιά. Οι φυσικές καταστροφές και οι συνθήκες κοινωνικής αστάθειας ανέδειξαν τη σημασία του ασφαλιστικού κλάδου και την αξία της ασφάλισης. Η Εθνική στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και υποστήριξε τους ασφαλισμένους της, ικανοποιώντας 459.000 χιλιάδες  περιστατικά που ξεπέρασαν τα €247 εκατομμύρια».  Οι στόχοι για τη χρονιά αυτή είναι οι νέες εργασίες Ζωής να φτάσουν στα €8 εκατ., το σύνολο στις Γενικές Ασφαλίσεις να ανέλθει σε €7 εκατ., να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ασφαλίσεις κατοικιών φτάνοντας στα 3.000 συμβόλαια, οι εισπράξεις να ξεπεράσουν τα €75 εκατ., η διατηρησιμότητα το 94% και να ενταχθούν επιπλέον 50 συνεργάτες στην ομάδα της Επιθεώρησης. Η στρατηγική ανάπτυξης θα εστιάσει σε μεγάλο βαθμό στην παροχή νέων εργαλείων εκπαίδευσης – αξιολόγησης προς τους συνεργάτες μέσα από τα οποία θα μπορέσουν να βελτιστοποιήσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας