Επιθεώρηση Φουφόπουλου: 14 χρόνια πρώτη στην Εθνική Ασφαλιστική

6208
Foufopoulos Brabeysi

H Επιθεώρηση Φουφόπουλου, η πρώτη επιθεώρηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωσή της στις 2 Μαρτίου, στο Αθηνών Αρένα, με κεντρικό μήνυμα «Ημέρα των Πρώτων – Αγαθόν έστι δημιουργείν».

Ήταν η εκδήλωση βράβευσης των Κορυφαίων της Επιθεώρησης και της Εθνικής Ασφαλιστικής, πλημμυρισμένη από συναισθήματα ικανοποίησης, ενθουσιασμού και υπερηφάνειας για όσα έχουν επιτευχθεί, αλλά και αισιοδοξίας για όσα θα ακολουθήσουν. «Την πιο όμορφη μέρα μας δεν τη ζήσαμε ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Φουφόπουλος, δίνοντας το στίγμα του σχεδιασμού και της στοχοθεσίας για την επόμενη ημέρα.

 

Η Επιθεώρηση Φουφόπουλου, εδώ και 14 χρόνια, διατηρεί την πρώτη θέση μεταξύ των Επιθεωρήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής, με την παραγωγή της σήμερα να αποτελεί το 30% του αgency της Εταιρείας.

Η διατήρηση στην κορυφή για τόσα χρόνια τώρα «δεν είναι τυχαία, είναι αποτέλεσμα δουλειάς και μόνο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φουφόπουλος στην ομιλία του, ευχαριστώντας την ομάδα του για τα αποτελέσματά τους: «Πετύχαμε για άλλη μια χρονιά ΜΑΖΙ, με κοινή προσπάθεια, με ήθος, επαγγελματισμό και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Και για αυτό σας ευχαριστώ, γιατί ο καθένας από εσάς, ο καθένας από ΕΜΑΣ, έχει βάλει το δικό του λιθαράκι και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία και την ποιότητα της ΟΜΑΔΑΣ μας».

15 έδρες Γραφείων σε όλη την Ελλάδα, 5 Δ/ντές Γραφείων, 7 Υποδ/ντές Γραφείων, 31 Συντονιστές Ομάδας και 300 ασφαλιστικοί σύμβουλοι, οι οποίοι συνεπικουρούνται στο έργο τους από έμπειρο διοικητικό προσωπικό, αποτελούν σήμερα την Ομάδα της Επιθεώρησης Φουφόπουλου.

«Αισθάνομαι υπερήφανος για τους συνεργάτες μου και για όλα όσα κερδίσαμε μαζί. Η αποδοτικότητά μας είναι θέμα ομαδικής συνοχής, τεχνογνωσίας, εμπειρίας ετών και στρατηγικής. Όλα όσα είμαστε, όλα όσα μας αντιπροσωπεύουν σε επίπεδο μεγεθών και κουλτούρας, εμπνέουν σιγουριά στο περιβάλλον μας και προς κάθε κατεύθυνση: στους πελάτες – στους συνεργάτες – στην εταιρεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φουφόπουλος, κάνοντας ειδική μνεία στον ρόλο του ασφαλιστικού συμβούλου: «Ο ασφαλιστικός μας σύμβουλος έχει τον σπουδαιότερο ρόλο και του αξίζει το μεγαλύτερο μερίδιο αναγνώρισης και επιβράβευσης στο δικό μας σύστημα. Είναι ο άνθρωπος της πρώτης γραμμής. Είναι η προμετωπίδα για την εταιρεία και την Επιθεώρησή μας στην αγορά.
Είναι ο εκφραστής της κουλτούρας μας, είναι ο άνθρωπος δίπλα στους συνανθρώπους του, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ».

 31 χρόνια δημιουργικής και ανοδικής πορείας

Η συνεργασία του κ. Φουφόπουλου με την Εθνική Ασφαλιστική ξεκίνησε το 1987, όπως ανέφερε κάνοντας αναδρομή στα ορόσημα της 31χρονης διαδρομής του, τα οποία καταδεικνύουν τη σταθερή πορεία προς την κορυφή:

«1987: έτος σταθμός στην ιστορία μας –η αρχή της συνεργασίας με την εταιρεία μας.

1987-1991: Δημιουργούμε την υποδομή και επανδρώνουμε το πρώτο Γραφείο Πωλήσεων.

1994-1998: Αρχίζουμε να αφήνουμε το προσωπικό μας στίγμα. Πρωτοπορούμε και διακρινόμαστε σε παραγωγή. Από τότε έως και σήμερα αποτελούμε το κορυφαίο γραφείο στην αγορά.

1998: Ιδρύουμε 4 νέα γραφεία και ταυτόχρονα ιδρύεται η Επιθεώρησή μας.

1998-2004: η Επιθεώρηση αναπτύσσεται αλματωδώς και προσεγγίζει την κορυφή.

2004: έτος ορόσημο για την πορεία μας: Η Επιθεώρησή μας κατακτά την πρώτη θέση στην εταιρεία μας – Γινόμαστε ΠΡΩΤΟΙ ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά

2004 – 2017: 14 ολόκληρα χρόνια, παραμένουμε κυρίαρχοι στην κορυφή και αποτελούμε την ΗΓΕΤΙΚΗ ομάδα της εταιρείας μας και της ασφαλιστικής αγοράς».

Εργαστήκαμε σκληρά, μεθοδικά και συντονισμένα το 2017

Οι εισπράξεις της Επιθεώρησης το 2017 άγγιξαν τα €50.000.000. Για το αποτέλεσμα αυτό, όπως τόνισε ο κ. Φουφόπουλος, «εργαστήκαμε σκληρά, μεθοδικά και συντονισμένα: 480.000 ώρες εργασίας πωλήσεων, 60.000 ραντεβού, 8.500 νέα συμβόλαια στον Κλάδο Ζωής και άλλα τόσα στους Γενικούς Κλάδους». Επιπλέον, η Επιθεώρηση κατέγραψε το 2017: αύξηση στους νέους ασφαλιστικούς συμβούλους, αύξηση Μέσου Όρου αμοιβών ανά συνεργάτη, αύξηση Μέσου Όρου συντελεστή διατηρησιμότητας 3ετίας από 87% σε 88,25%. Το 2017, επίσης, αποζημιώθηκαν 7.000 περιστατικά, «απόλυτα και έγκαιρα, δίνοντας στους πελάτες μας να καταλάβουν την αξία του συμβολαίου τους στην πράξη», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Φουφόπουλος. Επικαλούμενος, μάλιστα, στοιχεία έρευνας ικανοποίησης πελατών (πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του ΤΕΙ Καβάλας σε δείγμα 1.000 πελατών της Επιθεώρησης), υπογράμμισε ότι πάνω από το 80% των πελατών της δηλώνουν απόλυτη εμπιστοσύνη, 78% δηλώνουν αφοσίωση στην Εταιρεία και 83% στον ασφαλιστικό σύμβουλο.

Συσπείρωση: το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας

«Το 2018 έχουμε όλα τα εχέγγυα για να πετύχουμε θεαματικά αποτελέσματα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας είναι η συσπείρωση. Η ουσιαστική διαφορά μας σαν ομάδα είναι ότι δεν χωράει κανείς ανάμεσά μας», ανέφερε εμφατικά ο κ. Φουφόπουλος, περιγράφοντας τους 8 βασικούς στόχους της Επιθεώρησης: «να αυξήσουμε κατά 30% το ανθρώπινο δυναμικό μας, να δημιουργήσουμε νέες ομάδες και γραφεία, να επανεξετάσουμε τις δομές μας και να τους προσδώσουμε μεγαλύτερη ευελιξία και ισχύ, να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας κατά 20%, να αξιοποιήσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό το τεράστιο πελατολόγιο μας σε cross selling πωλήσεις, να διεκδικήσουμε μεγαλύτερα μερίδια στους γενικούς κλάδους, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούμε επί ίσοις όροις, να εστιάσουμε στην Επανεκπαίδευση, τις Πωλήσεις και στην τεχνολογία, να επενδύσουμε ουσιαστικά στην επικοινωνία».

Η Εθνική θα είναι κυρίαρχη, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο βασικός της μέτοχος

Το μεταβατικό στάδιο στο οποίο βρίσκεται η Εθνική Ασφαλιστική, λόγω της διαδικασίας πώλησής της, δεν επηρέασε με αρνητικό τρόπο ούτε το παραγωγικό της δίκτυο ούτε τα αποτελέσματά της, κι αυτό ήταν κάτι που τονίστηκε τόσο από τον κ. Φουφόπουλο όσο και από παριστάμενα στελέχη της Εταιρείας.

Ενδεικτικά, ο κ. Ηρακλής Δασκαλόπουλος, Αν. Γεν. Δ/ντής, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, υπογράμμισε σχετικά και μεταξύ άλλων ότι η Εθνική Ασφαλιστική θα είναι κυρίαρχη στην αγορά και τα επόμενα χρόνια, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο βασικός της μέτοχος.

Ο κ. Σταύρος Καραγρηγορίου, Αν. Γεν. Δ/ντής, τόνισε ότι το γεγονός ότι η Εταιρεία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο δεν επηρέασε τους ανθρώπους της και τα αποτελέσματά της, προτρέποντας τους παριστάμενους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, για να πάνε την Εθνική Ασφαλιστική ακόμα πιο ψηλά.

Ο κ. Μιχάλης Τάτσης, Δ/ντής Πωλήσεων Agency, υπογράμμισε ότι η Εθνική Ασφαλιστική θα διατηρεί πάντα την ηγετική πρωτοπορία και ότι θα διατελέσει επιτελικό ρόλο στο αύριο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Τέλος, ο κ. Φουφόπουλος, από την πλευρά του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία άντεξε στο μεταβατικό στάδιο της πώλησης και απέδειξε ότι λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματά της, πολλοί θα μείνουν άφωνοι, γιατί στο ιδιαίτερο αυτό διάστημα της μεταβίβασής της ανέβασε όλους τους δείκτες της και ιδιαίτερα τη φερεγγυότητα και κερδοφορία της. Αξίζουν συγχαρητήρια στη Διοίκηση, στους εργαζόμενους και στις Πωλήσεις, οι οποίες στάθηκαν δυνατά και αποτελεσματικά στο πλευρό της Εταιρείας μας».

Σούλα Κορμά

Προηγούμενο άρθροΤ. Χατζηθεοδοσίου: «Είμαστε και θα παραμείνουμε μια εταιρεία αποκλειστικά συνεργατών»
Επόμενο άρθροEmergency Button από τον «Ethnodigos» της Εθνικής Ασφαλιστικής!