Εντείνεται το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Εθνική Ασφαλιστική!

2779
Kanaris Konstantinos

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά –και όχι μόνο– επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στις εξελίξεις της Εθνικής, της πρώτης ασφαλιστικής.

Λίαν συντόμως –αναμένεται η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Ανταγωνισμού–, η ιστορική ασφαλιστική μας εταιρεία, υπό την καθοδήγηση αλλά και τα οράματα του νέου της μετόχου, της EXIN, θα κληθεί να γράψει μια νέα σελίδα, όχι μόνον στην υπερεκατονταετή δική της μοναδική ιστορία, αλλά και συνολικά στο “βιβλίο” της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Μακριά από εμάς τα “στοιχήματα” επί της ονοματολογίας των νέων προσώπων που ο Μέτοχος θα αναθέσει τη διεύθυνση του ιστορικού σχήματος.

Προσβλέποντας και ευχόμενοι υψηλούς στόχους και νέα πνοή, παραθέτουμε ένα διαχρονικής σημασίας μήνυμα από το πολυσήμαντο παρελθόν της Εθνικής Ασφαλιστικής, που και νόημα και παράδειγμα περιέχει:

 

«Να σας παρακαλέσω να ενωθείτε ολόψυχα όλοι μεταξύ σας, αρραγώς, από τον νεότερο μέχρι τον αρχαιότερο, τόσο μαζί μου όσο και με τα λοιπά μέλη της ενιαίας γενικής διευθύνσεως της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μαζί με το απέραντο, συνεχώς, όλο και πιο πολύ δραστηριοποιούμενο δίκτυο των απανταχού της Ελλάδος εγκατεστημένων συνεργατών μας και των φίλων μας, για μια ρωμαλέα, εμπνευσμένη, ταχυτέρα συνέχιση ενός έργου εμπορικού και κοινωνικού. Ενός έργου που κάθε μέρα γίνεται πιο τραχύ και πιο απαιτητικό, αλλά και πιο μεγάλο και ποικίλο. Ενός έργου που θα γίνει και πιο ευχάριστο, όταν ο καθένας βεβαιωθεί για την αξιοποίηση της προσπάθειάς του και για την υπεύθυνη και ευσυνείδητη εργασία όλων των άλλων…

Στον βαθμό που ζητάμε από τους παραγωγούς πρέπει εμείς οι ίδιοι να δώσουμε τον παλμό, να τοποθετήσουμε την καρδιά.

Η πελατεία μας και το κοινό γενικώς, οι μέλλοντες πελάτες μας ή οι αποζημιωτέοι πρέπει να αισθανθούν ότι η Εταιρεία δεν είναι μόνο φερέγγυα, σεμνή, επιθετική, ευγενική, αλλά ότι στα τεχνικώς τέλεια επιτελικά χωνευτήρια, υπάρχει νεύρο και φαντασία, δημιουργική φλόγα και ανθρωπιά, δυναμισμός, ταχύτης, συνοχή και συνδυασμός, αλληλοσεβασμός και εκτίμηση στον άνθρωπο, την εργασία του και τις δυνατότητές του. Φιλότιμο και κέφι. Το κέφι που οι παλαιότεροι βρήκαμε στην «οικογένεια της Εθνικής Ασφαλιστικής» και από το οποίο δεν θέλουμε να αποξενωθούμε. Αυτό μας τόνωσε επί χρόνια και δεν είναι άμοιρο των μεγαλουργημάτων της Εθνασφαλείας. (…)

Είμαστε ένα δέντρο, με τις ρίζες του, τον κορμό του, τα φύλλα του και την υπερήφανη κορυφή του.

Το έδαφος είναι γόνιμο και ο ορίζοντας πλατύς, καθαρός και ελεύθερος. Το φυτώριο από το οποίο προερχόμαστε ανθεκτικό και δοκιμασμένο και η ποικιλία βελτιωμένη. Η ανάπτυξή του προμηνύεται σίγουρη αλλά και ομοιόμορφη. Θα μεγαλώνουν όλα του τα σημεία συμμετρικά. Κανένα σημείο δεν είναι δυνατόν να υστερήσει. Αρκεί να μην παρουσιάσει σε κάποιο σημείο “ασθένεια”… Οπότε, χωρίς δισταγμό, πρέπει να απομονωθεί το αρρωστημένο σημείο και να αποβληθεί».

*Το παραπάνω ελέχθη από τον Κωνσταντίνο Κανάρη (φωτό), Γενικό Δ/ντή της ΑΕΓΑ «Η Εθνική», τον Ιανουάριο του 1981, και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό μας «Ασφαλιστική Αγορά».

Προηγούμενο άρθροΤο μέλλον μέσα από τη… «μαγική σφαίρα» των αντασφαλιστών
Επόμενο άρθροΆρχισε το Συνέδριο στην Ύδρα