Ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο ΕΣΠΑ ζητά η ΠΟΑΔ

666
ΠΟΑΔ

Ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο πρόγραμμα Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid 19 ζητά η ΠΟΑΔ με επιστολή της στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκο.

Στην επιστολή –που υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα της ΠΟΑΔ, κ.κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλο και Μαρία Δημητριάδη, κοινοποιείται στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, και στους Προέδρους του ΕΕΑ, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ΣΕΜΑ, κ. Μιχάλη Τζωρτζωρή, ΠΣΣΑΣ, κ. Γιάννη Τοζακίδη, και ΠΣΑΣ, κα Θεοδώρα Γουργούλη – αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ

Η παρούσα επιστολή έχει σκοπό να σας παραθέσει όλα τα στοιχεία ώστε να βοηθήσετε στην ικανοποίηση του αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών αλλά και εν γένει όλων των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της χώρας, που αφορά τον πάγιο αποκλεισμό του Κλάδου μας από όλα τα ΕΣΠΑ.

Ο Κλάδος των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών απασχολεί συνολικά 19.315 επαγγελματίες σε όλη την χώρα και πλέον των 40 χιλιάδων εργαζόμενους στα γραφεία μας. Επαγγελματίες που επλήγησαν άμεσα από την υγειονομική κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές τόσο της χώρας μας αλλά και συνολικά όλου του πλανήτη.

Στην δύσκολη αυτή συγκυρία, το Υπουργείο Οικονομικών ενέταξε τον κλάδο μας στις Πληττόμενες Επιχειρήσεις δίνοντας μας τη δυνατότητα να ενταχτούμε στις ευεργετικές διατάξεις προκειμένου να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις αντιξοότητες.

Πρόσφατα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιοποίησε την πρόσκληση για την Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid 19, στο πλαίσιο του Ε.Π. της Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020. Προς μεγάλη μας λύπη, διαπιστώσαμε ότι ο Κλάδος μας συνεχίζει να ΜΗΝ συμπεριλαμβάνεται στους επιλέξιμους ΚΑΔ, όπως συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ.

Στην έρευνα που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, μιλώντας με Περιφερειάρχες, θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Επιχειρηματικότητας αλλά και τον ίδιο τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Τσακίρη, καταλήγουμε ότι το κόλλημα προκύπτει από το γεγονός ότι ο ΚΑΔ μας δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΥΚΕ) που λειτουργεί σαν “οδηγός” για όλες τις προσκλήσεις.

Γνωρίζοντας ότι η Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων εποπτεύεται από την Εθνική Υπηρεσία Συντονισμού του ΕΣΠΑ (ΕΑΣ), την οποία εποπτεύετε εσείς ως Γεν. Γραμματέας, και γνωρίζοντας επίσης ότι όλες οι Περιφέρειες ετοιμάζουν αντίστοιχες προσκλήσεις, θεωρούμε τη συμβολή σας, καταλυτική ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα που ταλανίζει επί χρόνια τον κλάδο μας αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή απειλεί ακόμα και την επιβίωσή του. Θεωρούμε ότι η κατάφορη αδικία απέναντι σε έναν Κλάδο ο οποίος προσφέρει τα μέγιστα τόσο στο Κράτος, μέσω της φορολογικής του συνέπειας, όσο και στην Κοινωνία, φροντίζοντας για την άμεση επίλυση ουσιωδών ζητημάτων σε φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις, πρέπει να σταματήσει εδώ και να δοθεί η δυνατότητα στους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές να απολαμβάνουν των ευεργετημάτων που δύναται να προσφέρουν τα ΕΣΠΑ σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία.

Με τη βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεστε απόλυτα τα ζητήματα που σας θέτουμε, τονίζουμε ότι ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών θα βρισκόμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση κρίνεται ως απαραίτητη για την επίλυση του ιδιαίτερα σημαντικού για τον κλάδο μας, προβλήματος», καταλήγει η επιστολή.

Προηγούμενο άρθροSafe Plus: Προνόμια στους ασφαλισμένους της με ατομικό ή ομαδικό συμβόλαιο υγείας
Επόμενο άρθροNP Ασφαλιστική: δίπλα στους ασφαλισμένους της μετά τη «Θάλεια» και τον «Ιανό»