Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ για το Αυτοκίνητο

695
Αυτοκίνητο-EAEE

«Τεχνολογικές εξελίξεις & Αυτοκίνητο: Προκλήσεις, εξελίξεις & προοπτικές για την ασφαλιστική αγορά», είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει η ΕΑΕΕ την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 13:30-17:30, στο Ξενοδοχείο Electra Palace (Ναυάρχου Νικοδήμου 18 -20, Αθήνα).

Ο 21ος αιώνας χαρακτηρίζεται από ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της κατασκευής αυτοκινήτου, αλλά και των μεταφορών προσώπων και αγαθών γενικότερα. Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να έχουν άμεση επίδραση στην ασφάλιση αυτοκινήτου, τόσο στον τομέα του σχεδιασμού νέων καινοτόμων προϊόντων όσο και στις διαδικασίες και αποζημιώσεις του κλάδου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η έγκυρη ενημέρωση των στελεχών της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για όλες τις σημαντικές αυτές εξελίξεις.

Η αυτοματοποίηση των οχημάτων, η χρήση των επικοινωνιών και της τηλεματικής στις μεταφορές, η ενσωμάτωση του Internet στα νέα οχήματα, τα πλεονεκτήματα και οι κίνδυνοι που ανακύπτουν (κυβερνοασφάλειας κ.α.), οι προκλήσεις και οι προοπτικές που γεννώνται για την ασφαλιστική αγορά σε αυτό το νέο περιβάλλον είναι ορισμένα από τα θέματα που θα συζητηθούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

13.30 – 14.00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

14.00 – 15.30 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Δημήτριος Μαζαράκης Προέδρος ΕΑΕΕ, Δ/νων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της METLIFE Α.Ε.Α.Ζ.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

Δημήτριος Ζορμπάς Προέδρος Επιτροπής Αυτοκινήτων ΕΑΕΕ, Δ/νων Σύμβουλος ΣYNEΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ A.E.E.Γ.Α.

ΟΜΙΛΙΕΣ

«Η επανάσταση της τεχνολογίας στις οδικές μεταφορές : Αλλάζει το τοπίο της ασφάλισης;» Δρ. Άγγελος Αμδίτης, Διευθυντής Έρευνας Ερευνητικού & Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,Διευθυντής I – SENSE GROUP

«Motor insurance and new technologies : trends and EU policy discussions» Nicolas Jeanmart, Head of Personal Insurance, General Insurance & Macroeconomics, INSURANCE EUROPE

Συζήτηση – Ερωτήσεις

15.30 – 16.00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – Coffee break

ΟΜΙΛΙΕΣ

16.00 – 17.30

«Το αυτοκίνητο στον 21ο αιώνα – Τάσεις και προκλήσεις» Εκπρόσωπος της Boston Consulting Group

«Ασφάλιση Αυτοκινήτων : Το αύριο, σήμερα!!» Παναγιώτης Κούβαλης, Μέλος Επιτροπής Αυτοκινήτων ΕΑΕΕ, Διευθυντής Anytime Online, INTERAMERICAN

Συζήτηση – Ερωτήσεις

Συντονίστρια: Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια ΕΑΕΕ

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018 (υπόψη κας Ελένης Κρητικού, τηλ.: 210 3334 116, fax: 210 3334 149, e-mail: [email protected]).

 

Προηγούμενο άρθροΕκπαιδευτικό Σεμινάριο για τις Αγροτικές Ασφαλίσεις από το ΕΙΑΣ
Επόμενο άρθροΠαρουσία του Αρχιεπισκόπου η κοπή πίτας της ΕΔΙΠΤ