Διαμεσολαβούντες

Εκδήλωση συλλόγου «ΙΣΧΥΣ», με αφορμή την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης

Στις 11 Νοέμβρη, Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, o Σύλλογος των Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου «ΙΣΧΥΣ», με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, πραγματοποίησε ενημέρωση σε παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Πόλεως Ρόδου για τον Θεσμό της Ασφάλισης.

Η παρουσίαση, που έγινε από τα μέλη του Συλλόγου, συνοδευόταν από προβολή εικόνων με τη μορφή κόμικς και περιλάμβανε ιστορική αναδρομή από την πρώτη μορφή ασφάλισης το 3.000 π.Χ. έως και σήμερα.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεισφορά των Ροδίων στην καταγραφή του Εθιμοτυπικού Δικαίου της θάλασσας, όπως και την Αρχή της Γενικής Αβαρίας, που θεσπίστηκε το 900 π.Χ.

Η Αρχή έμεινε γνωστή ως ο Ρόδιος Ναυτικός Κώδικας και κατά τη βάση της ισχύει έως και σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Η γνώση που δόθηκε στα παιδιά, όσο και η ευαισθητοποίηση για τη συμβολή του θεσμού σε όλο το φάσμα του Ανθρώπινου και Επιχειρηματικού βίου, τους έδωσε μία άλλη οπτική της λέξης Ασφάλεια.

«Ελπίζουμε η δράση μας να τα ωθήσει να αποκτήσουν καλές συνήθειες, Ασφαλιστική Συνείδηση και έναυσμα, για να δημιουργήσουν ένα πιο Ασφαλή κόσμο», τονίζει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος «Ισχύς» των Δωδεκανήσων.

Εκδήλωση συλλόγου «ΙΣΧΥΣ», με αφορμή την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας