Εταιρείες

Ειδήσεις για την Εθνική Ασφαλιστική

Από τη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, στις 3 Φεβρουαρίου, με τους εκπροσώπους της Διοίκησης της Εταιρείας, κ. R. Gauci και κα Ν. Τόμπρου, προέκυψαν ειδήσεις.

Από τη σχετική ενημερωτική ανάρτηση του Συλλόγου, ο οποίος είχε αποστείλει από πριν στη Διοίκηση τη θεματολογία της συνάντησης, πληροφορούμαστε μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Για την πορεία της Εταιρίας και αποτελέσματα 2022

Αναφέρθηκε ότι το 2022 ενώ ξεκίνησε καλά εξελίχθηκε σε μια δύσκολη χρονιά. Το 2023 προβλέπεται ότι θα είναι εξίσου δύσκολη χρονιά μεταβατικού χαρακτήρα. Η Εταιρεία, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, έχει πλάνο για περαιτέρω ανάπτυξη, βασιζόμενη στη βελτίωση τεχνολογιών και σε προσθήκη εργαλείων τόσο για τα Δίκτυα όσο και για το προσωπικό.

  • Για την πρόσληψη εργαζομένων μέσω εταιριών ενοικίασης

Η Εταιρία σκοπεύει να ολοκληρώσει το όλο εγχείρημα μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Η πρόθεση της Εταιρίας είναι να προσληφθεί μέρος (η ακριβής έκφραση ήταν «το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό») από τους συναδέλφους των εταιριών ενοικίασης προσωπικού, με ατομικές συμβάσεις εργασίας ως Ειδικοί Σύμβουλοι και όχι υπάλληλοι, ανάλογα με τις ανάγκες. Στους υπόλοιπους η πρόθεση της Εταιρίας είναι να έχουν μια δίκαιη και τίμια αντιμετώπιση. Η Icap και η Action Line θα δώσουν τα τυπικά προσόντα και το προφίλ του κάθε εργαζόμενου (σπουδές, οικογενειακή κατάσταση, συνέπεια σε ωράρια κλπ). Η κάθε Διεύθυνση θα αναφέρει τις ανάγκες της για τις θέσεις και τα προσόντα που απαιτούνται και στο τέλος η Εταιρία θα κρίνει ποιοι θα προσληφθούν και σε ποια θέση. Για το θέμα αύξησης μισθού άμεσα και της εναρμόνισης του ωραρίου, μέχρι να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, η Διοίκηση δεσμεύτηκε να το εξετάσει και να μας απαντήσει.

  • Για την πρόσληψη γραμματέων εταιρικών γραφείων πωλήσεων

Η Διοίκηση έδειξε να μη γνωρίζει το θέμα σε βάθος. Μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις από πλευράς μας, ενημερωθήκαμε ότι το μοντέλο λειτουργίας που θα ακολουθήσει για το δίκτυο Agency βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση και εκεί εντάσσεται και αυτό το ζήτημα. Καθώς η Εταιρία θέλει να βλέπει τους συνεργάτες Agency ως επιχειρηματίες, εξετάζουν ένα μοντέλο που θα βασίζεται μόνο στην προμηθειακή αμοιβή (commission based) και αυτό θα μπορούσε να είναι η μελλοντική μετεξέλιξη του δικτύου. Θέσαμε, παράλληλα, το θέμα της αύξησης των μισθών και του βοηθήματος των 500€.

  • Για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας

Η πρόθεση της Εταιρίας είναι να προχωρήσει σε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας, μετά από διαπραγματεύσεις.

  • Για την πορεία και αρμοδιότητες Υποκαταστημάτων.

Καθώς το μοντέλο που θα ακολουθήσει η Εταιρία δεν έχει ακόμη αποκρυσταλλωθεί, θα εξεταστούν μελλοντικά τα όποια σχέδια για την ύπαρξη, την ανάπτυξη, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των Υποκαταστημάτων. Τα πάντα είναι μέχρι τότε ανοιχτά, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε για την επόμενη ημέρα της Εταιρίας, μπορεί τα Καταστήματα να μην υπάρχουν ή μπορεί και να υπάρχουν πολύ περισσότερα από όσα υπάρχουν σήμερα.  

  • Για το αν η Εταιρία θα κάνει εθελουσία το 2023

Η Διοίκηση ήταν απολύτως σαφής. Ναι, θα γίνει εθελουσία εντός του 2023.

(Δείτε περισσότερα στο: www.syllogos.gr)


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας