Έφτασαν το €1 τρις οι επενδύσεις των Γερμανών ασφαλιστών Ζωής το 2016

1774
Peter Schwark GDV

To 2016 οι ασφαλιστικές εταιρείες Ζωής της Γερμανίας έσπασαν για πρώτη φορά το φράγμα του €1 τρις σε επενδύσεις για λογαριασμό των πελατών τους, σύμφωνα με δημοσίευση της Γερμανικής Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών (GDV).

Πιο συγκεκριμένα καταγράφηκε αύξηση 4,3% στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων, σε €923 δισ., έναντι €885 δισ. το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, στα €102 δισ. (πέρυσι: €96 δισ. ή + 5,9%) κινήθηκαν οι επενδύσεις για ασφαλιστήρια unit-linked.

«Η επιτυχής και συνεχής ανάπτυξη αυτού του κεφαλαίου αποτελεί τη βάση των κατάλληλων προβλέψεων για την επόμενη γενιά», σχολιάζει ο κ. Peter Schwark, Μέλος του Δ.Σ. του GDV, αρμόδιος για τις συνταξιοδοτικές παροχές και την εξασφάλιση των μελλοντικών δεσμεύσεων. «Τα αποθεματικά κεφάλαια είναι ο μόνος τρόπος για να προχρηματοδοτηθούν οι απαιτήσεις των συνταξιούχων του αύριο».

Στα τέλη του 2016, υπήρχαν 89,3 εκατ. συμβάσεις με ασφαλιστές ζωής, συνταξιοδοτικά συστήματα και συνταξιοδοτικά ταμεία. Η ασφάλιση συντάξεων αντιπροσωπεύει σημαντικό μέρος αυτού του συνόλου, με περίπου 40 εκατ. συμβάσεις. «Αυτό δείχνει ότι ο ασφαλιστικός κλάδος συμβάλλει σημαντικά στην επέκταση της παροχής συμπληρωματικών συνταξιοδοτικών παροχών», υποστηρίζει ο κ. Schwark.

Τα ασφάλιστρα από ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής, συνταξιοδοτικά συστήματα και συνταξιοδοτικά ταμεία παρέμειναν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο το 2016 (€90,8 δισ.). Τα εφάπαξ ασφάλιστρα αντιστοιχούν σε €26,4 δισ. του παραπάνω συνόλου, ενώ τα ασφάλιστρα περιοδικής καταβολής μειώθηκαν ελαφρά κατά 0,3%. Οι καταβληθείσες παροχές αυξήθηκαν κατά 7,1%, στα €88,9 δις. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά οι ασφαλιστές ζωής πλήρωσαν το 2016 στους πελάτες τους ποσά άνω των €244 εκατ.

Προηγούμενο άρθρο11% αύξηση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων στη Βρετανία
Επόμενο άρθροΙκανοποιημένοι οι Έλληνες από την ιδιωτική ασφάλιση, σύμφωνα με έρευνα της ΝΝ Hellas