ΕΕΑΕ: Πώς θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των καμένων οχημάτων;

1326
eeae logo

Η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), με το παρακάτω δελτίο Τύπου, προτείνει λύσεις για τη διευκόλυνση των ανθρώπων που έχασαν τα οχήματά τους στις φωτιές:

Βιώνουμε όλοι μας, μια ανείπωτη τραγωδία, από τις απώλειες τόσων πολλών ανθρώπινων ζωών αλλά και περιουσιών, γεγονότα που βυθίζουν σε πένθος, θλίψη αλλά και περισυλλογή όλη την χώρα μας.

Από την σκοπιά μας ως Ασφαλιστές, έχουμε ένα παραπάνω λόγο, αυτές τις κρίσιμες ώρες για τους συνανθρώπους και πελάτες μας, που έχουν πληγεί από τα γεγονότα να είμαστε κοντά τους πρακτικά και με κάθε τρόπο που μπορούμε να σκεφτούμε και να βοηθήσουμε.

Με αυτή την σκέψη και βλέποντας τις γκρίζες άμορφες μάζες στις οποίες μετατράπηκαν τα αυτοκίνητα που κάηκαν, και τον τρόπο που περιμαζεύονται από τους δρόμους , προκύπτει  ένα ερώτημα:

Πως θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες τους, που έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους με φωτιά ή και μικτή, στις περιπτώσεις που οι άδειες κάηκαν, οι πινακίδες καταστράφηκαν, ή οι αριθμοί πλαισίου είναι αδύνατον να αναζητηθούν;

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι άνθρωποι της Διαμεσολάβησης αλλά και οι Εταιρείες, θέλουμε να δείξουμε την ευαισθησία μας και να διευκολύνουμε τους Ασφαλισμένους μας, που αδυνατούν να αποδείξουν την ιδιοκτησία των κατεστραμμένων αυτοκινήτων τους.

Στα αρχεία του καθενός μας, υπάρχουν τα αντίγραφα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και άλλα έγγραφα ταυτοποίησης του οχήματος (άδειες, τιμολόγια με αριθμούς πλαισίων, φωτογραφίες).

Εδώ λοιπόν είναι αναγκαία η έμπρακτη συνδρομή μας.

Αν  η ταυτοποίηση του κάθε οχήματος είναι αδύνατη ακόμη και με αντίγραφα που εμείς διαθέτουμε, τότε μία λύση θα ήταν η μαρτυρία δύο ατόμων περί της αλήθειας του αιτήματός.

Μπορεί να υπάρχουν και  άλλες καλύτερες λύσεις, και καλόν είναι να αναζητηθούν άμεσα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕΑΕ

Προηγούμενο άρθροΗ στάση υπευθυνότητας της Interamerican
Επόμενο άρθροΟδηγίες από την Επιτροπή Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ για τα καμένα οχήματα