Διαμεσολαβούντες

ΕΕΑΕ: Ανήσυχη για τις μειοδοσίες ασφαλίστρων, τις πλειοδοσίες προσφορών και τις ΕΠΥ

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση, που κάνει λόγο για «απίστευτη παροχολογία» και  «ανεπαρκή εποπτεία», η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος καλεί τα μέλη της να είναι πολύ προσεκτικοί στις συνεργασίες και στις συμβάσεις που υπογράφουν.

Στην ανακοίνωση, που υπογράφεται από την Πρόεδρο της ΕΕΑΕ, κα Δήμητρα-Ιωάννα Λύχρου, και το Γενικό Γραμματέα, κ. Αλέξανδρο Ραφαηλίδη, αναφέρονται τα εξής:
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 5/02/2013

Προς τα Μέλη της ΕΕΑΕ και όλους τους Συναδέλφους

Συνάδελφοι, 
Μέσα στο θολό σημερινό περιβάλλον, όπου καθημερινά βλέπουμε μειοδοσίες ασφαλίστρων και πλειοδοσίες προσφορών από Τράπεζες, Ασφαλιστικές και τώρα και Εταιρείες ΕΠΥ (Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών), σας καλούμε να είστε πολύ προσεκτικοί στις συνεργασίες σας και στις συμβάσεις που υπογράφετε.

Η Ένωση μας καθώς και η ΕΑΔΕ, έχουμε απευθύνει επιστολή στην Εποπτική Αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία ζητούμε άμεση ενημέρωση για τις Εταιρίες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σήμερα στην χώρα.

Mέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση που να ξεκαθαρίζει το τοπίο και αυτό μας κάνει εξαιρετικά ανήσυχους.

Από την μία πλευρά η απίστευτη παροχολογία με προσφορές κουπονιών, εκπτώσεων, καρτών, και ότι άλλο βάζει ο νους, και από την άλλη η ανεπαρκής εποπτεία, μας αφήνει εκτεθειμένους σε ευθύνες που δεν μας αναλογούν.

Ήδη δεχθήκαμε ερώτημα από την επαγγελματική τάξη των αυτοκινητιστών, οι οποίοι ζητούν εναγωνίως πληροφόρηση για την φερεγγυότητα Εταιρίας ΕΠΥ, που τους έχει πλησιάσει για την ασφάλιση των ταξί.  (Τα στοιχεία της Εταιρείας τα έχουμε υποβάλλει στην Τράπεζα).

Εμείς αδυνατούμε να δώσουμε απάντηση καθώς δεν γνωρίζουμε υπό ποίο καθεστώς λειτουργούν και κάτω από ποία εποπτεία.

Επομένως, και μέχρι να λάβουμε υπεύθυνη απάντηση, είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί, τηρούμε στάση αναμονής και ζητούμε την άμεση απάντηση της Τ.τ.Ε. και την παρέμβαση του Γ.Γ. Καταναλωτή στον οποίο επίσης έχουμε απευθυνθεί, για την προστασία του καταναλωτικού κοινού.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας