Το ΕΕΑ συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία Πανελλαδικού Μητρώου Ασφαλιστών

1468
Mhtroo

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία Πανελλαδικού Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, όπως αυτό προβλέπεται από την Οδηγία IDD, και στηρίζει τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου η ασφαλιστική διαμεσολάβηση να αποκτήσει ένα ακόμα ουσιαστικό εργαλείο που θα αναδεικνύει την παρουσία της και θα αποτελεί  εχέγγυο για την εργασία των χιλιάδων επαγγελματιών του κλάδου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, συμμετέχοντας στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, η ΕΑΕΕ και η ΚΕΕ, αναφέρθηκε στο θετικό της πρωτοβουλίας για δημιουργία πανελλαδικού μητρώου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, κάτι το οποίο ήδη υπάρχει και λειτουργεί στο πεδίο αρμοδιότητος του Ε.Ε.Α.

Στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΕΕΑ αναφέρει:

«Στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ του προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Κ. Μίχαλου, του προέδρου του Ε.Ε.Α κ. Ι.  Χατζηθεοδοσίου, του προέδρου της ΕΑΕΕ κ. Δ. Μαζαράκη,  της Γενικής Διευθύντριας, κας Μ. Αντωνάκη, και του Προέδρου της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Χρ. Σαρδελή, υπήρξε συμφωνία για δράσεις που θα διευκολύνουν τη δημιουργία, την κατάρτιση και την τήρηση του Μητρώου.

Οι  συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει το Μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών για τη διαφάνεια στον κλάδο και την ποιοτική ενίσχυσή του στην άποψη των καταναλωτών.

Σε αυτό θα καταγραφούν όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές της χώρας και θα συνθέσουν τη βάση δεδομένων, στην οποία ο κάθε καταναλωτής θα μπορεί να βρίσκει το όνομα του ανθρώπου που του συστήθηκε ως ασφαλιστής. Η δυνατότητα αυτή θα έλθει να συμβάλει στην εγκυρότητα του κλάδου αφού το κάθε μέλος του θα είναι στη λίστα.

Ο καθένας  ξεχωριστά από τους παρευρισκόμενους τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας και συμφωνήθηκε επί της αρχής να υποβληθούν προτάσεις για την υλοποίηση της δημιουργίας του μητρώου.

Η δημιουργία Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων Ελλάδος,  στο οποίο θα είναι και οι τραπεζικοί υπάλληλοι που ασκούν το Bancassurance,  αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη διαφάνεια την οποία φέρνει και η εφαρμογή της Οδηγίας IDD, που ως γνωστό τον επόμενο χρόνο θα έχει υιοθετηθεί πλήρως  και θα ισχύσει και στην ελληνική αγορά.

Να σημειωθεί ότι ήδη στο Ε.Ε.Α. υπάρχει και λειτουργεί σχετικό μητρώο με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  που ανήκουν στο Επιμελητήριο».

 

Προηγούμενο άρθροΗ ΤτΕ περιγράφει τους κινδύνους των ασφαλιστικών επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΔωρεά ασθενοφόρου οχήματος από την Interamerican στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στην Πάρο