Εμπόδια στη συγχώνευση Aon και Willis Towers Watson

387

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή βάσει της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας εναντίον της Aon, για την προτεινόμενη εξαγορά της Willis Towers Watson (WTW), έναντι $35 δις, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2020.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι, όπως η εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης GlobalData, που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη εξαγορά όχι μόνο δεν παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, αλλά θα συμπληρώσει τις επιχειρηματικές λύσεις των δύο μεσιτών ασφαλίσεων και θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Η Jazmin Chong, ασφαλιστική αναλύτρια της GlobalData, ανέφερε σχετικά:

«Ο συνδυασμός των εταιρικών δυνατοτήτων, τόσο της Aon όσο και της WTW, θα γεφυρώσει τα λειτουργικά κενά μεταξύ των δύο μεσιτικών ομίλων, παρέχοντας καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες.

Η βάση δεδομένων ανάλυσης εργασίας της GlobalData διαπιστώνει ότι η Aon έχει επικεντρωθεί κυρίως στις δυνατότητες των data και των analytics, με τον μεσίτη να έχει αυξήσει τις προσλήψεις ατόμων με ικανότητες στο cloud, την εξατομίκευση και τα Big Data, κατά 17%, 16% και 6%, αντίστοιχα, κατά τις τελευταίες 90 ημέρες.

Εμπόδια στη συγχώνευση Aon και Willis Towers Watson

Με την πάροδο των ετών, η Aon δημιούργησε μια υποδομή που μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία cloud και την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αυτό επέτρεψε στον μεσίτη να αναπτύξει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όταν προσφέρει ασφαλιστήρια συμβόλαια και λύσεις διαχείρισης κινδύνων στους πελάτες του, που αντιπροσωπεύει το 42,3% των συνολικών εσόδων της εταιρείας, το 2020. Επιπλέον, η αύξηση των εσόδων της Aon οφειλόταν και στις ισχυρές επιδόσεις της στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά και της Λατινικής Αμερικής.

Από την άλλη πλευρά, η WTW έχει αναπτύξει μια πολύ διαφορετική εταιρική στρατηγική, που βασίζεται στην εξωτερική ανάθεση των τεχνολογικών εργασιών ή υπηρεσιών. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2021, η WTW συνεργάστηκε με την HTC Global Services και την Pegasystems, για να βελτιώσει τις δυνατότητες τιμολόγησης και τη διαχείριση της ροής εργασιών. Σύμφωνα με την ανάλυση εργασίας της GlobalData, η WTW μείωσε το προσωπικό που οι ικανότητές του επικεντρώνονται σε AI, Big Data και data analytics, 29%, 12% και 15%, αντίστοιχα, κατά τις τελευταίες 90 ημέρες.

Εμπόδια στη συγχώνευση Aon και Willis Towers Watson

Η WTW έχει επικεντρωθεί στον εταιρικό κίνδυνο και στη διαμεσολάβηση μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, με αυτό τον τομέα να συνεισφέρει το 32,1% των εσόδων το 2020. Επιπλέον, η αύξηση των περιφερειακών εσόδων της WTW οφείλεται στις ισχυρές επιδόσεις στη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η ένωση περιουσιακών στοιχείων θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές και θα μείωνε την καινοτομία των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η συγχώνευση της Aon και της WTW θα επέτρεπε έναν συνδυασμό συμπληρωματικών λύσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων που θα βοηθούσαν καλύτερα τους καταναλωτές, σε μια εποχή όπου η πανδημία άλλαξε δραστικά τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες πρέπει να βρίσκουν καινοτόμες και γρήγορες λύσεις που να μετριάζουν τους λειτουργικούς τους κινδύνους».

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΗ Generali ενισχύει σημαντικά την παρουσία της στη Μαλαισία
Επόμενο άρθροΣημαντική η ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο