Η ΕΑΕΕ διοργανώνει ημερίδα για την Ασφάλιση Κινδύνων Κυβερνοχώρου

1123
cyber

Ημερίδα για την Ασφάλιση Κινδύνων Κυβερνοχώρου διοργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ), στις 30 Οκτωβρίου και ώρα 14:00’ στην αίθουσα «Πανόραμα» του ROYAL OLYMPIC HOTEL (Αθανασίου Διάκου 28, 117 43  Αθήνα).

 

Η ημερίδα στοχεύει στο να καλύψει την ανάγκη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για πιο αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την «Ασφάλιση Κινδύνων Κυβερνοχώρου» (Cyber Risk Insurance), και θα συμμετάσχουν σε αυτή Έλληνες και ξένοι διεθνούς κύρους ομιλητές.

Ειδικότερα, χαιρετισμούς – εισαγωγικές ομιλίες θα γίνουν από τους κ.κ. Μ. Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια EAEE, Ε. Μοάτσο, Πρόεδρο Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών EAEE, CEO AXA Greece, και G. Ζοrgno, Πρόεδρο Επιτροπής Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών EAEE, CEO AIG GREECE.

Παρουσιάσεις στην ημερίδα θα κάνουν οι κ.κ.

  • Nicolas Jeanmart, Head of personal insurance, general insurance and macroeconomics of Insurance Europe , με θέμα “Cyber Insurance in the EU”,
  • Scott Sayce, Global Chief Underwriting Office of Cyber AXA, με θέμα Cyber Risk – Product, Peril or both”
  • Ελίνα Παπασπυροπούλου, Tεχνική Διευθύντρια, HDI Greece, με θέμα «Νέος κίνδυνος – Νέο είδος συμβολαίου».
  • Mark Camillo, Head of Cyber, EMEA, AIG, με θέμα “Cyber Claims around the world – What & Where”.
  • Κώστας Βούλγαρης, Financial Lines & Casualty Manager, AIG Greece, με θέμα «Η ελληνική πραγματικότητα στις ζημιές».

Σημειώνεται ότι θα υπάρχει διερμηνεία.

Παράλληλα, με εγκύκλιο που εξέδωσε η ΕΑΕΕ ενημέρωσε τα μέλη της για τον Πρακτικό Οδηγό «Προετοιμασία για την ασφάλιση των κινδύνων του κυβερνοχώρου», που δημοσίευσαν η Insurance Europe σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς φορείς BIPAR, FERMA και τις εταιρείες Aon και Marsh.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην εγκύκλιό της η ΕΑΕΕ, «οδηγός αυτός αποτελεί αναμφίβολα χρήσιμο εργαλείο και για όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς – ασφαλιστικές επιχειρήσεις και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές – που επιθυμούν να ασχοληθούν συστηματικά με το νέο αυτό είδος ασφάλισης».

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο Risk Management and Insurance από το ΕΙΑΣ
Επόμενο άρθροΑλλάζοντας το DNA των ασφαλιστών