Εταιρείες

ΕΑΕΕ: Δυνατότητα διορθώσεων στην πλατφόρμα ΕΝΦΙΑ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο ενημερώνει ότι, κατόπιν αιτήματός της, έχει ανοίξει για τις ασφαλιστικές εταιρείες η πλατφόρμα για την έπτωση στον ΕΝΦΙΑ και δίνεται η δυνατότητα για διορθώσεις/τροποποιήσεις των αιτήσεων φορολογουμένων έως και την Τρίτη, 19 Μαρτίου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΑΕΕ:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πολύ σημαντική πληροφορία που λάβαμε σήμερα από την ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την οποία κατόπιν αιτήματός μας, έχει ανοίξει για τις ασφαλιστικές εταιρείες η πλατφόρμα για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ και δίνεται η δυνατότητα για διορθώσεις/τροποποιήσεις των αιτήσεων φορολογουμένων έως και την Τρίτη, 19 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία αυτή είναι και η καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας επιβεβαίωσης των αιτήσεων από πλευράς ασφαλιστικών εταιρειών [Εγκ. 24.615/22.2.2024].

Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στις ομάδες σας να ελέγξουν και να τροποποιήσουν αιτήσεις ασφαλισμένων προσώπων που έχουν απορριφθεί ή εγκριθεί λανθασμένα και μετά το χρονικό περιθώριο των 24 ωρών εντός του οποίου παρέχεται η δυνατότητα επαναφοράς μίας αίτησης.

Θα σας παρακαλούσαμε να εκμεταλλευτείτε αυτή την επιπλέον δυνατότητα που δίδεται στο διάστημα αυτό και να πραγματοποιήσετε τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να διασφαλισθεί η ορθή αξιολόγηση των αιτήσεων που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό σας.

Με εκτίμηση,
Ελίνα Παπασπυροπούλου, Γενική Διευθύντρια
Εύα Βαρουχάκη, Διευθύντρια Νομικής Υπηρεσίας & Διεθνών Σχέσεων


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας