Διεθνή

€1 εκατ. στο σύστημα υγείας της Τεργέστης από την Generali

Η Generali χορηγεί €1 εκατ. στον Πανεπιστημιακό φορέα Υγείας Giuliano Isontina (ASUGI), για την αγορά τόσο του τεχνικού εξοπλισμού των ΜΕΘ για το νοσοκομείο Cattinara στην Τεργέστη όσο και εξοπλισμού ατομικής προστασίας για οίκους ευγηρίας στην Τεργέστη.

Η πρωτοβουλία είναι μέρος του Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου που δημιουργήθηκε από τον Όμιλο, για την αντιμετώπιση της πανδημία COVID–19.

Χάρη σε αυτή τη δωρεά, το νοσοκομείο της Τεργέστης θα είναι σε θέση να προμηθευτεί με ιατρικό εξοπλισμό –όπως αναπνευστήρες και βασικά τεχνικά συστήματα για μονάδες εντατικής ή υποεντατικής θεραπείας– τα οποία βοηθούν στη θεραπεία ασθενών με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, μέρος της δωρεάς θα διατεθεί για την αγορά φορητού ακτινολογικού εξοπλισμού και φορητού εξοπλισμού υπερήχων για τη διαγνωστική εξέταση των ασθενών COVID–19 που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Στόχος του ASUGI είναι η αύξηση του αριθμού των μονάδων υπο-εντατικής θεραπείας, πνευμονιολογίας και εντατικής θεραπείας-ΜΕΘ, για να βοηθήσει τους ασθενείς με αναπνευστική ανεπάρκεια, και τη δημιουργία ενός νέου τμήματος στο Νοσοκομείο Cattinara με 33 νέα κρεβάτια.
Επιπλέον, τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την αγορά εξοπλισμού ατομικής προστασίας για το προσωπικό και τους επισκέπτες σε οίκους ευγηρίας στην Τεργέστη, στο πλαίσιο ενός σχεδίου στήριξης των δράσεων της ASUGI για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής ανάγκης.

Ο Πρόεδρος της Generali, Gabriele Galateri di Genola, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Philippe Donnet (φωτ.), υπογραμμίζουν: «Η καταπολέμηση της επιδημίας COVID-19 είναι μια πρόκληση που επηρεάζει δραματικά τους ανθρώπους, τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας ζωτικής σημασίας το συντονισμό των προσπαθειών, τόσο σε παγκόσμιο όσο και τοπικό επίπεδο. Η υποστήριξη της Generali προς την κοινότητα της Τεργέστης είναι μια ακόμη πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση και αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας για υπευθυνότητα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο Περιφερειάρχης της Friuli Venezia Giulia, Massimiliano Fedriga, τόνισε: «Η κοινότητα χαιρετίζει με ευγνωμοσύνη αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία, η οποία μαρτυρά μία πολυετή σχέση –αυτή μεταξύ της Generali και της τοπικής κοινωνίας– η οποία δεν περιορίζεται στο ιστορικό παρελθόν της αλλά παραμένει παρούσα σε αυτή τη στιγμή έκτακτης ανάγκης».

Ο Δήμαρχος της Τεργέστης, Roberto Dipiazza, σχολίασε: «Αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης COVID-19 που αντιμετωπίζουμε, αναδεικνύει την αίσθηση του ανήκειν και της αλληλεγγύης στην περιοχή. Εξ ονόματος της πόλης της Τεργέστης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο Generali, μέσω του Προέδρου του Gabriele Galateri di Genola και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Philippe Donnet για αυτήν την πολύ σημαντική υποστήριξη και για το γεγονός ότι είναι πάντα «παρών» για την κοινότητα, όπου δραστηριοποιείται. Ο καθένας μας εργάζεται για την καταπολέμηση αυτού του κοινού εχθρού με τα δικά του μέσα. Μαζί θα κερδίσουμε και θα αναδυθούμε πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι ως κοινότητα».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας