Δόθηκε η παράταση για ανανέωση άδειας και επαναπιστοποίηση

3688

Δημοσιεύθηκε, στις 31 Μαρτίου, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρατείνονται μέχρι και 30.6.2020 οι υποχρεώσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που έληγαν στις 31.3.2020 και αφορούν την ανανέωση Άδειας Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή και την κατάθεση βεβαιώσεων των 75 ωρών επαναπιστοποίησης.

Ειδικότερα στο άρθρο 9 της ΠΝΠ (ΦΕΚ A 75 – 30.03.2020) προβλέπονται τα εξής:

«Οι προθεσμίες για την υποβολή δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο του άρθρου 19 του ν. 4583/2018 (Α΄ 212) των ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που ασκούν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, παρατείνονται για το έτος 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2020. Κατά παρέκκλιση του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4583/2018, ειδικά για τους υπόχρεους προσκόμισης των σχετικών βεβαιώσεων παρακολούθησης εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2020, η ετήσια επαγγελματική εκπαίδευση του άρθρου 20 του ιδίου νόμου μπορεί κατ’ εξαίρεση να πραγματοποιηθεί εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών οι προθεσμίες του παρόντος μπορεί να παρατείνονται, εφόσον παραμένουν σε ισχύ κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19».

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΑΔ σημειώνει: «Οι συντονισμένες ενέργειες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Π.Ο.Α.Δ., των Σωματείων της Διαμεσολάβησης των κατά τόπους Επιμελητηρίων και ιδιαίτερα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών απέδωσαν καρπούς», ενώ επισημαίνει ότι «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η συσπείρωση των εκπροσώπων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει».

Σε δική του ανακοίνωση το ΕΕΑ αναφέρει ότι «στην ΠΝΠ συμπεριελήφθησαν όλα όσα το ΕΕΑ, καταγράφοντας αιτήματα Σωματείων και επισημάνσεις περιφερειακών Επιμελητηρίων, μετέφερε στους αρμοδίους», προσθέτοντας παράλληλα:«Οι ενέργειες αυτές που εγκαίρως είχαν γίνει από το ΕΕΑ απέδωσαν αποτέλεσμα καθώς εν μέσω ειδικών έκτακτων συνθηκών λόγω κορωνοϊού είχε προετοιμαστεί το έδαφος και είχε γίνει η υποδομή ώστε σήμερα να ριφθεί ο κύβος και να καταρτιστεί η ΠΝΠ».

Προηγούμενο άρθροΤι ζητά ο ΠΣΣΑΣ από την ΕΑΕΕ
Επόμενο άρθροH Generali Hellas παρατείνει την εξ αποστάσεως λειτουργία της μέχρι τις 30 Απριλίου