Διπλά και τριπλά τιμολόγια στον Κλάδο Αυτοκινήτου ακόμα;

245

Κι όμως! «Υπάρχουν Εταιρείες που μετά και την ειδική ρύθμιση των Πράξεων της ΤτΕ, προσφέρουν και πάλι επιλεκτικά διπλά και τριπλά τιμολόγια στον Κλάδο Αυτοκινήτου, για το ίδιο προϊόν και για τις ίδιες καλύψεις, εκτρέφοντας έναν όχι απλώς αθέμιτο αλλά ανήθικο ανταγωνισμό στα ίδια τους τα δίκτυα». Η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδας καταγγέλλει αυτήν την αήθη, όπως τη χαρακτηρίζει, πρακτική, υποβάλλει άμεσα στην Εποπτική Αρχή ό,τι στοιχεία διαθέτει και την καλεί «να παρέμβει για να υπερασπισθεί τουλάχιστον τις ρυθμίσεις που μόλις θέσπισε».

Πιο συγκεκριμένα, στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΕΑΕ αναφέρει τα εξής:

«Μέσα στη δίνη των ραγδαίων αλλαγών, όπου τα πάντα ανατρέπονται και επανασχεδιάζονται, για να επανεκκινήσει  η αγορά και να λειτουργήσει υποτίθεται αξιακά, με κανόνες και διαφάνεια, γινόμαστε μάρτυρες για άλλη μία φορά της ακύρωσης, εν τη γενέσει, κάθε καλής πρόθεσης.

Δεχόμαστε την αγωνία των Μελών μας καθώς και σωρεία καταγγελιών ότι υπάρχουν Εταιρείες που μετά και την ειδική ρύθμιση των Πράξεων της ΤτΕ, προσφέρουν και πάλι επιλεκτικά διπλά και τριπλά τιμολόγια στον Κλάδο Αυτοκινήτου, για το ίδιο προϊόν και για τις ίδιες καλύψεις, εκτρέφοντας έναν όχι απλώς αθέμιτο αλλά ανήθικο ανταγωνισμό στα ίδια τους τα δίκτυα.

Αντιλαμβανόμαστε την κοντόφθαλμη πολιτική τους, αλλά αδυνατούμε να τη δικαιολογήσουμε.

Γνωρίζουμε ότι σε συνθήκες κρίσης αναδεικνύονται τα τρωτά και μεγεθύνονται οι στρεβλώσεις, για τον λόγο αυτό καλούμε τους Συναδέλφους να μην μετέχουν σε τέτοιου είδους πολιτικές, που οξύνουν το πρόβλημα, δημιουργούν για όλους συνθήκες ακραίου ανταγωνισμού και στρέφονται τελικά εναντίον τους.

Καταγγέλλουμε ως Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος αυτήν την αήθη πρακτική και υποβάλλουμε άμεσα στοιχεία στην Εποπτική Αρχή, καλώντας την να παρέμβει για να υπερασπισθεί τουλάχιστον τις ρυθμίσεις που μόλις θέσπισε».

 

Προηγούμενο άρθροΑσφάλιση Αστικής Ευθύνης από Αυτοκινητικό Ατύχημα
Επόμενο άρθροΗ Globalnet Insurance Brokers υποστηρίζει την επιχειρηματική ταυτότητα των συνεργατών της