Δικαίωση δανειολήπτη από την ΤτΕ για δικαίωμα επιλογής ασφαλιστηρίου δανείου

882
psas λογότυπο

Δανειολήπτης, και με τη συνδρομή του Π.Σ.Α.Σ., κατήγγειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα η οποία αρνήθηκε να δεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που αυτός προσκόμισε σε εκτέλεση σχετικού όρου του συμβολαίου, του χρέωσε δε τα ασφάλιστρα (του ασφαλιστηρίου συμβολαίου) που εκείνη εξέδωσε σε εταιρεία της επιλογής της.

Μετά την καταγγελία αυτή, η Τράπεζα της Ελλάδος τον δικαίωσε υποχρεώνοντας την Τράπεζα:

1) να αποδεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προσκόμισε ο δανειολήπτης

2) να πιστώσει στον λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου του δανειολήπτη το ποσό που του είχε παρακρατήσει για την πληρωμή των ασφαλίστρων του συμβολαίου που είχε εκδώσει ερήμην του.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος ώστε ο κάθε  δανειολήπτης να είναι ελεύθερος να επιλέξει την ασφαλιστική εταιρεία και τον σύμβουλο με τον οποίο θέλει να συνεργαστεί.

Σημαντικό σημείο είναι ότι την πρόθεσή του αυτή πρέπει να γνωστοποιήσει, με ηλεκτρονικό μήνυμα κατά προτίμηση, έγκαιρα, ήτοι με τη λήξη ή πριν τη λήξη του προηγουμένου ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην Τράπεζα.

Ο ΠΣΑΣ, στο πλαίσιο του συνεχούς αγώνα για την «αντιμετώπιση» του αθέμιτου ανταγωνισμού από το «Bancassurance», είναι σε θέση να συνδράμει σε περιπτώσεις επωνύμων καταγγελιών ασφαλιζομένων των μελών του.

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια, κύριε Κοκκάλα!
Επόμενο άρθροΜινέττα Ασφαλιστική: Εθελοντική Αιμοδοσία στα κεντρικά γραφεία της