«Digitalized Company of the Year» η Interamerican

529

Πολυνίκης των Impact BITE Awards 2019, του πλέον έγκριτου θεσμού επιχειρηματικών βραβείων για το Business IT Excellence, ήταν η Interamerican.

Τα Βραβεία οργανώθηκαν για όγδοη διαδοχικά χρονιά από τη Boussias Communications, υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ. Η εταιρεία κατέκτησε το κορυφαίο βραβείο «Digitalized Company of the Year», ενώ το άλλο κορυφαίο βραβείο «ICT Company of the Year» πήγε στον όμιλο OTE.

Η Interamerican πέτυχε τη μεγαλύτερη συγκομιδή στις κατηγορίες βραβεύσεων, συγκεντρώνοντας συνολικά 8 διακρίσεις: εκτός του κορυφαίου βραβείου «Digitalized Company», απέσπασε ακόμη 2 χρυσά και 5 αργυρά βραβεία για τη «Βέλτιστη Χρήση/Αξιοποίηση των ICTs».

Αναλυτικά, οι διακρίσεις που πέτυχε η εταιρεία στα φετινά Impact BITE Awards, ανά κατηγορία, είναι οι εξής:

Κορυφαίο Βραβείο «Digitalized Company of the Year»

Χρυσά Βραβεία:

  • Στην κατηγορία Νέων Τεχνολογικών Τάσεων σε εφαρμογές/υπηρεσίες, η Interamerican Ζωής  για το έργο «New Group Platform» στο Cloud
  • Στην κατηγορία Τεχνολογικών Υποδομών και Διοίκησης Πληροφοριακών Πόρων, η Interamerican Ζημιών για το «IT Security»

Αργυρά Βραβεία:

  • Στην κατηγορία Λειτουργικών και Επιχειρησιακών Εφαρμογών, η Interamerican Ζωής για το «RIS» στο Business Intelligence and Analytics
  • Στην κατηγορία Νέων Τεχνολογικών Τάσεων σε εφαρμογές/υπηρεσίες, η Interamerican Ζημιών για το έργο «Natural Language Processing turns blurs words to deep customer knowledge» στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence)
  • Στην ίδια κατηγορία, η Interamerican Ζημιών για τα «Robotics»
  • Στην ίδια κατηγορία, η Interamerican Ζωής για τα «Big Data»
  • Στην κατηγορία Τεχνολογικών Υποδομών και Διοίκησης Πληροφοριακών Πόρων, η Interamerican Ζημιών για το έργο «The evolution of the Interamerican Data Governance by adopting the DAMA methodology» στη Διακυβέρνηση, Διαχείριση Κινδύνων και Κανονιστική Συμμόρφωση.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία με αφορμή τη βράβευση αναφέρει:

Η εκδήλωση ανέδειξε τη σημαντική πρόοδο του κλάδου ΤΠΕ στην Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια, με την επίτευξη μετρήσιμων αποτελεσμάτων για την ελληνική οικονομία και με μηδενική ανεργία, δεδομένου ότι ο κλάδος στηρίζεται κατ’ εξοχήν στο ανθρώπινο κεφάλαιο, όπως επεσήμανε ο καθηγητής Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ.

Σε αυτή τη διαδρομή προόδου και αναγνώρισης, η θέση της Interamerican βρίσκεται, αδιαμφισβήτητα, μεταξύ των κορυφαίων της χώρας μας στο επιχειρείν, όσον αφορά στην ψηφιακή πρωτοπορία και καινοτομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία, από την πρώτη έως και τη φετινή εκδήλωση του θεσμού, έχει συγκεντρώσει συνολικά 38  βραβεία.

Η Interamerican, επενδύοντας ποσά της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση κατά την τελευταία δεκαετία σε προγράμματα, συστήματα και εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας για λειτουργίες και προϊόντα – αλλά και σε ανθρώπινους πόρους, έχει αναγάγει σε κορυφαία στρατηγική προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, με στόχο να είναι ο «απόλυτος Ψηφιακός Ασφαλιστής» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

«Σε γενικές γραμμές, προχωρούμε μεθοδικά σε γρήγορες, απλές και τυποποιημένες διαδικασίες που εξασφαλίζει η ψηφιοποίηση της εταιρείας, σε αυτοματοποίηση πάνω από το 70% σε όλο το LoB και σε προσαρμογή των τιμών με τη χρήση της τηλεματικής και IoT, σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών. Αυτή η πρόοδος συνδέεται άρρηκτα με τις άλλες στρατηγικές προτεραιότητές μας: την ανάπτυξη νέας ψηφιακής εμπειρίας για τους πελάτες μας, τη βελτίωση της ποιότητας των data και την ανάπτυξη αναλυτικών δεξιοτήτων και εργαλείων», τονίζει ο Ξενοφών Λιαπάκης, Γενικός Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Υπηρεσιών Πληροφορικής του ομίλου Interamerican.

Η επαναλαμβανόμενη αναγνώριση της εταιρείας στον θεσμό υπογραμμίζει το εξαιρετικό επίπεδο προσαρμογής της στις επιταγές του ψηφιακού μέλλοντος, που και στην ασφαλιστική βιομηχανία αποτελεί μοχλό για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Προηγούμενο άρθροΣυνεταιριστική Ασφαλιστική: 25ο Συνέδριο Πωλήσεων στο Τορόντο
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Accredited Insurance Europe Ltd και ARAG SE